Pomidorinė lapinio kopūsto sriuba su avinžirniais ir kalakutienos kukuliukais

Šią sriubą verdu gan dažnai, žiemą į ją nededu lapinio kopūsto – bet vasarą kai jo gausu mano darže visada įdedu! Man labai patinka šioje sriuboje avinžirniai jie puikiai dera su kalakutienos faršu. Kaip jau pastebėjote aš dažniausiai renkuosi kalakutienos faršą, nes nelabai mėgstu kitokio – jūs galite naudoti kokį tik noritę faršą – bet rekomenduoju išbandyti šią sriubą su vištienos ar kalakutienos faršu – man taip slaniausia!

Ingredientai:

  • 2 didesnės bulvės;
  • 2 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 saliero stiebai (nebūtina jei nemėgstate);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 250 g koncervuotų avinžirnių;
  • 150 g lapinio kopūsto lapų;
  • 300 g koncervuotų pomidorų savo sultyse;
  • 2 kubelių vištienos sultinio;
  • 300 g kalakutienos faršo;
  • saujos ryžių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • šaukšto aliejaus – kepimui.

* galite dar naudoti chilli prieskonius jei mėgstate aštriau.

Paruošimas:

  1. Kalakutienos faršą sumaišykite su nevirtais ryžiais – pagardinkite savo mėgstamais prieskoniais.
  2. Puode kuriame virsite sriubą įkaitinkite šaukštą aliejaus suberkite susmulkintas morkas, salierą ir svogūną bei česnaką, lengvai apkepkite. Jei daržovės pradeda lipti prie puodo – įpilkite šaukštą vandens.
  3. Kol viskas kepa pasiruoškite sultinį, sultinio kubelius ištirpinkite 1,5 l karšto vandens.
  4. Kai daržovės iškeps į puodą supilkite koncervuotus pomidorus, 5 minutes pakepkite ant mažos ugnies. Kol viskas verda – keptuvėje su šlakeliu aliejaus patroškinkite lapinį kopūstą, kad suminkštėtų.
  5. Supilkite paruoštą sultinį ir sudėkite kalakutienos kukuliukus. Pavirus 10 minučių sudėkite bulves ir lapinius kopūstus suberkite avinžirnius.
  6. Sriubą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska ir pipirais.
  7. Aš visada virdama sriubą patiktinu ar bulvės jau išvirusios – taip nusprendžiu , kad sriuba paruošta.

Skanaus! 💚

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą