Lietuviškas obuolių pyragas

Vis dar obuolių metas, tai jei dar neatsivalgėte keptų obuolių ir šiaip visokiausių gardėsių su obuoliais, štai paprastas receptas dar vieno pyrago, kuris mano manymu tikrai gali būti vadinamas Lietuviškuoju obuolių pyragu, nes tik tokius pyragus kepdavo mama vaikystėje. Na gal ne visada būdavo ledų, bet cinamono ir obuolių kvapas visada užburdavo su arbatos puodeliu ar pieno stikline.

Reikia:

  • 3 didelių kiaušinių;
  • 10 v.š. cukraus;
  • 1 v.š. vanilinio cukraus;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 5 obuolių;
  • 1 v.š. cinamono;
  • 1 v.š. miltų.

Gaminam:

  1. Nulupame ir supjaustome obuolius, sumaišome juos su cinamonu ir 1 v.š. miltų.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180C. Kepimo formą ištepame sviestu.
  3. Kiaušinių trynius atskirame nupo baltymų. Į trynius dedame 5 v.š. cukraus, vanilę ir plakame apie 4 minutes, tada sudedame miltus, kepimo miltelius bei tirpintą sviestą. Gerai išmaišome.
  4. Kiaušinio baltymus plakame iki putų apie 5 minutes, tada sudedame likusius 5 v.š. cukraus ir dar plakame apie 3 minutes. Įmaišome baltymus į pyrago tešlą.
  5. Puse tešlos supilame į kepimo formą, sudedame visus obuolius, tada ant viršaus supilame likusią tešlą.
  6. Kepame orkaitėje apie 35-40 min. Obuolių pyragas paruoštas. Valgyti šiltą su ledais arba be. Skanaus! 🙂


1 komentaras apie “Lietuviškas obuolių pyragas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą