Sveikatos žurnaluose rašoma, kad keptus obuolius valgyti ypač sveika: vitaminai, pektinai, mineralinės medžiagos… Veikiamos aukštos temperatūros, atsipalaiduoja angliavandenių jungtys, kurios surenka, prisijungia ir pašalina iš organizmo visokias agresyvias medžiagas ir neleidžia joms įsisiurbti į žarnyną, o iš ten patekti į kraują. Taigi keptas obuolys pračiuožia virškinimo traktu lyg energingas šlavėjas.
Kaip kepti obuolius?
Nuplauname rudeninių veislių obuolius. Sudedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Išėmę apibarstome ruduoju cukrumi su cinamonu ar melisa.
Kepti obuoliai su medumi ir cinamonu
Ingredientai:
- 4 didelių obuolių;
- 4 šaukštelių medaus;
- 1 šaukštelio cinamono;
- 1 šaukšto aguonų.
Patiekti reikės: graikiško jogurto, traškių dribsnių su medumi, skysto medaus.
Gaminimas:
Obuolius perpjaukite pusiau ir gražiai išimkite sėklas, suformuodami juose duobelę. Į kiekvieną obuolio puselę dėkite po pusę šaukštelio medaus, apibarstykite cinamonu ir aguonomis. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Iškepusius obuolius patiekite dar karštus su graikišku jogurtu, apibarstę naminiais traškiais dribsniais su medumi. Mėgstantys saldžiau gali papildomai pagardinti juos skystu medumi.