Kiek kepti obuolius?

Svei­ka­tos žur­na­luo­se ra­šo­ma, kad kep­tus obuo­lius val­gy­ti ypač svei­ka: vi­ta­mi­nai, pek­ti­nai, mi­ne­ra­li­nės me­džia­gos… Vei­kia­mos aukš­tos tem­pe­ra­tū­ros, at­si­pa­lai­duo­ja ang­lia­van­de­nių jung­tys, ku­rios su­ren­ka, pri­si­jun­gia ir pa­ša­li­na iš or­ga­niz­mo vi­so­kias ag­re­sy­vias me­džia­gas ir ne­lei­džia joms įsi­siurb­ti į žar­ny­ną, o iš ten pa­tek­ti į krau­ją. Tai­gi kep­tas obuo­lys pra­čiuo­žia virš­ki­ni­mo trak­tu lyg ener­gin­gas šla­vė­jas.

Kaip kepti obuolius?

Nuplauname rudeninių veislių obuolius. Sudedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Išėmę apibarstome ruduoju cukrumi su cinamonu ar melisa.

Kepti obuoliai su medumi ir cinamonu

Ingredientai:

  • 4 didelių obuolių;
  • 4 šaukštelių medaus;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • 1 šaukšto aguonų.

Patiekti reikės: graikiško jogurto, traškių dribsnių su medumi, skysto medaus.

Gaminimas:

Obuolius perpjaukite pusiau ir gražiai išimkite sėklas, suformuodami juose duobelę. Į kiekvieną obuolio puselę dėkite po pusę šaukštelio medaus, apibarstykite cinamonu ir aguonomis. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Iškepusius obuolius patiekite dar karštus su graikišku jogurtu, apibarstę naminiais traškiais dribsniais su medumi. Mėgstantys saldžiau gali papildomai pagardinti juos skystu medumi.