- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 2
Ar dažnai kepate namines picas? Aš galiu papasakoti savo istoriją su jomis. Labai gerai pamenu, kad seniau pica buvo toks maistas, kurį arba užsisakydavome į namus arba valgydavome restorane, nes vaikai labai jas mėgo. Tačiau mūsų rajone buvo vienintelė picerija ir einant metams ji taip suprastėjo (dabar jau apskritai jos nebėra), kad picos buvo tokios neskanios, jog vieną dieną pasakiau, kad pradėsiu gaminti namines. Ir tada pradėjau įvairiausius eksperimentus su picos padais. Kol galiausiai atradau šį, kuriuo šiandien pasidalinsiu – su sausomis mielėmis. Jis man asmeniškai pats geriausias. O taip pat parodysiu ir savo labai pamėgtą vištienos ir ananasų įdarą, kurį galėčiau valgyti ir valgyti, o Jūs drąsiai įdarą galite keisti ir pagal save. 🙂
Receptui reikės:
Picos padui:
- sausos mielės: 7 gramų
- vanduo: 1 stiklinės
- druska
- cukrus
- miltai: 2-3 stiklinių
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Įdarui:
- vištienos kumpis (arba kepta vištiena)
- kalakutienos kumpis
- konservuoti ananasai
- alyvuogės (nėra būtina)
- svogūnai: 1
- sūris: man kuo daugiau tuo skaniau
- pomidorų padažas
- majonezas
- česnakas
Paruošimas
- Pradžioje pasidaryk tešlą pagrindui. Sausas mieles užpilk drungnu vandeniu, įberk druskos, cukraus palaikyk maždaug 15 minučių. kol mielės pradeda putoti.
- Tuomet jas išmaišyk, berk miltų tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų.
- Po to supilk aliejų, ir tešlą dar kartą perminkyk. Kildinti jos nereikia!
- Iškočiok skardos dydžio ploną pagrindą.
- Pagrindą aptepk pomidorų padažo, majonezo ir išspausto česnako mišiniu.
- Tarkuok sūrį. Dėk visus kitus pasirinktus ingredientus – vištieną, ananasus, alyvuoges ir žiedais pjaustytą svogūną.
- Gali ant viršaus dar užtarkuoti daugiau sūrio (gi jo per daug nebūna).
- Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Gaunasi tobula plonapadė pica. Skanauk!
Vienintelė savo šeimoje valgau picą su ananasais. Ir galiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi, kad ta pica su niekuo nereikia dalintis. Viena viską suvalgau.:)