🍕 Paprastos picos receptas

Traškus, trapus, gardus picos padas su sultingu, sodriu pomidorų padažu, svogūnais, aromatingu česnaku, apskrudusiu parmezano sūriu ir švelniomis, plonytėmis vytinto Serano kumpio juostelėmis – mano namuose buvo sunaikinta greitai ir pripažinta „skaniausia namie pagaminta pica″. Iš tiesų tai vienas iš pačių lengviausių, daug laiko neatimančių receptų, kuriam reikia truputį to, truputį to, ir, svarbiausia – kelių itin gerų produktų: aliejaus, kumpio, sūrio.

Šiandien buvęs kolega man parodė mergaitės iš Peru, mažos, jaukios, mielos kavinukės tinklalapį. Šakės, kaip įkvepia. Įkvepia bėgti pasisėdėti į miestą, į kokią jaukią vietelę arba namie išsikepti ką nors gardaus, atidaryti „naminę arbatinę″ ir vaišinti daugus (o jei šie atsisakytų – balandžius kieme). Dar norėčiau turėti laiko, kantrybės ir aistros visus savo kepinius dailiai pakuoti, paišyti ant pakuotės tušu ir plunksna, aprišti spalvingais arba šiaudiniais kaspinėliais. O šiaip, po truputį, brandinu mintį ruoštis didžiajai Žiemos šventei. Ak, taip, Kalėdoms.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 puodelio šilto vandens;
  • maždaug 2 1/2 puodelių kvietinių miltų;
  • žiupsnio jūros druskos;
  • žiupsnio cukraus;
  • 6 g sausų mielių (1/2 pakuotės);
  • 3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus;
  • miltų (kočiojimui).

Picai:

  • pomidorų padažo (pagal šį receptą);
  • šviežio gabalo parmezano Reggiano;
  • Serano kumpio kelių riekelių;
  • saulėje džiovintų pomidorų (geriausia konservuotų aliejuje);
  • šakelių šviežių prieskonių: baziliko, čiobrelio, raudonėlio.

Picos paruošimas

  1. Sumaišykite mieles su žiupsniu cukraus (maždaug nubrauktu šaukštu). Užpilkite šiltu vandeniu (užteks 1/4 arba 1/2 puodelio iš to ką turime). Išmaišykite šakute ir palikite kokioms 10-15 minučių. Masė turi suputoti, suburbuliuoti, padidėti.
  2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska. Supilkite mielių, cukraus, vandens mišinį, išmaišykite. Supilkite likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą, truputį lipnią tešlą. Kitą dubenį ištepkite aliejumi, įdėkite išminkytą gumulą tešlos ir leiskite pakilti (60-80 min.).
  3. Kai tešla pakyla ir bando išsiropšti iš indo, laikas ją minkyti. Pabarstykite miltais medinę lentą ar stalo paviršių. Padalinkite tešlą į 3-4 lygias dalis. Paimkite vieną burbulą, susukite jį, minkykite, tada suplokite kočėlu. Iškočiokite ploną blyną. Tieskite jį į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 200°C laipsnių temperatūroje, apie 12-15 minučių, kol švelniai paauksuos.
  4. Taip iškepkite visus picos lakštus ir uždenkite kad nesukietėtų. Aptepkite picas paruoštu padažu, galite dar trupučiu aliejaus apšlakstyti. Ant viršaus užtarkuokite sūrio, apdėliokite mėsos riekelėmis, saulėje džiovintais pomidorais. Kepkite kol sūris išsilydys ir pica dailiai apskrus. Paruoštą picą apibarstykite šviežiais prieskoniais (aš dar šviežiai maltais pipirais pabarsčiau).

Patiekite. Skanaus!!!



Parašykite komentarą