Turinys
Salierų šaknų ir rūkyto sūrio derinys yra kulinarinė sąjunga, sukurta danguje. Saldus salierų skonis ir nuo sūrio sklindantis dūmo aromatas puikiai papildo vienas kitą.
4 porcijos
Tešlai:
- 15 g šviežių mielių;
- 1 v.š. cukraus;
- 250 g miltų;
- 1 a.š. druskos;
- 25 g tyro alyvuogių aliejaus;
- 150 g šilto vandens.
Įdarui:
- 3 v.š. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 mocarelos rutuliukas;
- 75 g rūkyto sūrio;
- ½ saliero šaknies;
- 8 maži pomidoriukai;
- Žiupsnis jūros druskos;
- 1 v.š. raudonėlio.
Paruošimas
- Mieles gerai išmaišykite su cukrumi. Miltus sumaišykite su druska ir juose padarykite duobutę. Į ją supilkite mieles, aliejų. Po truputį pildami vandenį, užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 5-7 minutes, kol taps elastinga. Uždenkite ir palikite tešlą pakilti 1-2 valandoms.
- Orkaitę įkaitinkite iki 250°C temperatūros.
- Tešlą iškočiokite ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Picos pagrindą aptepkite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Mocarelą supjaustykite skrituliukais, rūkytą sūrį sutarkuokite. Sūrius išdėliokite ant tešlos.
- Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius sumaišykite su likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus ir išdėlioktie ant sūrio. Ant viršaus sudėkite supjaustytus pomidorus, pabarstykite druska ir raudonėliu, ir kepkite orkaitėje apie 12 minučių, arba kol pica apskrus.