Greitai paruošiami ir labai skanūs avižiniai sausainiai su mėlynėmis ir citrina. Sausainių receptas labai paprastas ir greitai pagaminama.
Ingredientai:
- Greito paruošimo avižiniai dribsniai – 110 g;
- Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai – 110 g;
- Šaltas sviestas – 100 g;
- Cukrus – 100 g;
- Cinamonas – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio;
- Druska – 0,25 šaukštelio.
Įdarui:
- Mėlynės – 170 g;
- Citrina su žievele – 30 g (apie 0,25 citrinos);
- Cukrus – 100 g.
Sausainių paruošimas
- Dribsnius sumaišykite su miltais, cukrumi, druska, cinamonu ir kepimo milteliais.
- Įdėkite sviestą supjaustyta gabalėliais ir sutrinkite viską į trupinius.
- Citriną su cukrumi sutrinti maišytuve, suberti mėlynes ir dar kartą sutrinti.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Išpilkite 2/3 trupinių ir gerai suspauskite. Supilkite mėlynių įdarą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus pabarstykite likusiais trupiniais.
- Kepkite 180 ºC temperatūroje 30–35 minutes. Atvėsinkite, išimkite iš formos ir supjaustykite trikampiais.
Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]