- Paruošimas: 5 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Neseniai Jums pasakojau kaip paruošti kokosinius sausainius su kondensuotu pienu ir avižinių dribsnių sausainius su kondensuotu pienu. Abu tie receptai man labai patinka, tad kai pamačiau šiuos sveikuolių sausainius su kondensuotu pienu vienoje knygoje, jau puikiai žinojau, kad juos gaminsiu. Tad būtent taip ir padariau. Kodėl jie sveikuolių? Tikrai nežinau, man jau kondensuotas pienas iš savęs nėra sveikuoliškas. Tikriausiai dėl naudojamų saulėgrąžų.:) Bet kaip sakoma – žodžių iš dainos neišmesi. Tačiau galutiniame rezultate sausainiai tikrai labai skanūs ir juos rekomenduoju išmėginti ir Jums.
Taip pat šiuos sausainius galite pagardinti razinomis, riešutais ar panašiai.
Beje, šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- sausi pusryčiai: 200 gramų
- saulėgrąžos: 100 gramų
- kondensuotas pienas: 1 skardinės
Paruošimas
- Pradžioje visus nurodytus ingredientus sumaišyk tarpusavyje.
- Tada suformuok norimos formos ir dydžio sausainius kepimo skardoje, ištiestoje su kepimo popieriumi.
- Kepk 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
- Patiek ir skanauk. Tikrai paprasta ir labai skanu!
Sausainiai gavosi tikrai labai gardūs, nu bet kad sveikuolių tai jau ne. :))