Avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Neseniai parodžiau Jums kaip pasigaminti kokosinius sausainius su kondensuotu pienu iš 2 ingredientų ir tą receptą Jūs labai išgyrėte. Tad nusprendžiau pasidalinti dar vienu sausainių receptu, tik šį kartą su avižiniais dribsniais ir iš daug daugiau ingredientų, tačiau vis tiek nesunkiai pagaminamais.

Avižinių dribsnių sausainių su kondensuotu pienu receptas, kurį tikrai norėsite pakartoti. Tai itin lengvai bei greitai paruošiami sausainiai, kurių recepto prašo visi jų paragavę.

Receptas nuostabus tuo, kad ingredientus galite keisti – naudoti kitokius džiovintus vaisius arba riešutus, ir galutinis skonis bus visai kitoks.

Dėl kondensuoto pieno šie sausainiai tampa lengvai karamelinio skonio ir itin trapūs.

Beje, šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

Receptui reikės:

  • avižiniai dribsniai: 300 gramų (tradiciniai, ne greitai paruošiami)
  • lukštentos saulėgrąžos: 50 gramų
  • migdolų drožlės: 50 gramų
  • sezamų sėklos: 50 gramų
  • džiovintos spanguolės: 60 gramų (galite pakeisti abrikosais arba kitais rūgštesniais vaisiais arba uogomis)
  • augalinis aliejus: 60 mililitrų
  • saldintas kondensuotas pienas: 1 indelio (397 gramų)
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje į dubenį suberk avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, sezamus, užpilk aliejumi, išmaišyk ir palik maždaug 30 minučių pastovėti.
  • Po to į šią masę supilk išplaktą kiaušinį, berk miltus, kepimo miltelius ir išmaišyk.
  • Tada supilk kondensuotą pieną ir dar kartą gerai viską išmaišyk.
  • Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi, šaukštu išdėliok tešlos kauburėlius ir kepk maždaug 20 minučių.
  • Atvėsink, patiek ir skanauk!


1 komentaras apie “Avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą