- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 4
Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais… Itin lengvas, gaivus ir be gardus skanumynas Šis gražuolis ruoštas jau šimtus kartų ir visada pavyksta nuostabiai. Toks sūris tikrai itin skanus! Ypatingai tinka pusryčių stalui, prie pusrytinės kavos. Tikrai vieno gabaliuko niekada neužtenka. Atrodo imi vieną ir norisi, antro, po to trečio… Ir taip greitai jo nelieka. Tikrai visos didžiausios pagyros jam. Nieko daugiau nebelaukiam ir pasigaminam jau šiandien!
Receptui reikės:
- varškės: 3 pakelių po 200 gramų
- želė: 2 pakelių (skirtingų skonių)
- grietinėlės skonio želė: 1 pakelio
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje pasiruošk želė iš minėtų dviejų skirtingų pakelių, pagal instrukcijas ant pakelio.
- Sustingusią supjaustyk nedideliais gabaliukais.
- Tada ištirpink grietinėlės skonio želė. Dėl vandens, kuriame tirpinti, kiekio: aš įprastai naudoju maždaug 200-300 mililitrų.
- Ištirpinę želė sumaišyk ją mikseriu su varške, įberk cukraus, sudėk iš anksto pasiruoštus želė gabaliukus, gerai išmaišyk.
- Visą gautą masę supilk į maistine plėvele išklotą pasirinktą formą ir dėk į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
- Idealiausia šaldytuve palikti per visą naktį, tada varškės sūris labai sustingsta, ir pusryčiams jau gali pjaustyti ir lepintis!
Tikrai labai skanus. Dažnai pasigaminu. Puikus receptas.