Tarybinės varškės spurgos be kefyro

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4
Šiame recepte pristatome tradicines varškės spurgas, kurios buvo populiarios sovietmečiu ir iki šiol išlieka mėgstamos dėl savo paprastumo bei puikaus skonio. Šios spurgos gaminamos be kefyro, todėl jų tekstūra yra ypatingai puri ir minkšta. Tai puikus desertas, primenantis vaikystės skonius ir tinkantis tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Varškė: Jei neturite sausesnės varškės, galite naudoti įprastą varškę, tačiau tokiu atveju gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla pasiektų reikiamą konsistenciją.
  • Kepimo milteliai: Vietoj kepimo miltelių galima naudoti sodą, užgesintą actu ar citrinos sultimis.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Kepant spurgas, svarbu stebėti aliejaus temperatūrą. Jei aliejus bus per karštas, spurgos greitai apskrus išorėje, tačiau viduje liks neiškepusios. Jei aliejus bus per šaltas, spurgos sugers per daug riebalų.
  • Formuojant spurgas, rankas sudrėkinkite vandeniu arba aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijų kiekis vienoje porcijoje (jei padalinsite į 20 spurgų): apie 160 kcal

Receptui reikės:

  • Varškė (sausesnė): 600 gramų
  • Kiaušiniai: 4 vienetai
  • Miltai: 10 šaukštų
  • Cukrus: 6 šaukštai
  • Vanilinis cukrus: 2 šaukšteliai
  • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
  • Aliejus (kepimui): apie 1 litras
  • Cukraus pudra (pabarstymui): 1 šaukštas

Paruošimas

  • Varškę sutrinkite su cukrumi, kol masė taps vientisa.
  • Į varškės masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vienalytė.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui įsijokite į varškės-kiaušinių masę. Maišykite, kol tešla taps tiršta, tačiau vis dar maišoma šaukštu. Jei tešla per skysta, pridėkite dar šiek tiek miltų.
  • Giliame puode įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros. Norėdami patikrinti, ar aliejus tinkamai įkaitęs, įmeskite mažą tešlos gabalėlį – jei jis greitai iškyla į paviršių, aliejus paruoštas.
  • Drėgnomis rankomis formuokite mažus tešlos rutuliukus ir atsargiai dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite spurgas, kol jos taps auksinės rudos spalvos, retkarčiais apversdami, kad tolygiai iškeptų.
  • Iškepusias spurgas išimkite iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį riebalų kiekį.
  • Šiek tiek atvėsusias spurgas pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  • Santrauka: Šios tradicinės varškės spurgos be kefyro yra puikus desertas, primenantis senovinius skonius. Jų paruošimas yra paprastas, o rezultatas – minkštos ir purios spurgos, kurios tikrai pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Nepamirškite stebėti aliejaus temperatūros kepimo metu ir naudoti sausesnę varškę, kad spurgos būtų tobulos.

1 komentaras apie “Tarybinės varškės spurgos be kefyro”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą