Turiu įtarimą, kad šiemet iš braškinio sezono išpešiu visa, ko seniau nepavykdavo. Juk jų sezonas toks trumpas, o ši uoga tokia ypatinga. Ir nors verčiuosi per galvą ir bandau suspėti, net tuomet, kai tai atrodo neįmanoma, leidžiu sau pailsėti ir… iškepti pyragą.
- Užtruksime: 30 min. +45 min. kepti + 120 min. šaldyti
- Porcijos: 12 gabalėlių
- Energetinė vertė: apie 374 kcal/gabalėlis
Ingredientai
Pagrindui:
- 180 g šokoladinių sausainių;
- 100 g grietinėlės sviesto;
- 3 v.š. cukraus;
- žiupsnelio vanilino;
- apelsino esencijos.
Pyragui:
- 550 g liesos varškės;
- 3/4 puodelio (200ml) riebios grietinėlės;
- 4 vid. kiaušinių;
- 200g baltojo šokolado be priedų;
- 125g cukraus;
- 2 v.š. šviežios citrinos sulčių.
Viršui:
- pakuotės braškių želatinos pyragams;
- 2 v.š. cukraus;
- 250ml vandens;
- šviežių uogų papuošimui (nebūtinai).
Pyrago paruošimas
- Sausainius sutrinti elektriniu maišytuvu drauge su ištirpintu sviestu, cukrumi, vanilinu ir esencija. Suslėgti į kepimo formą (24-26cm skersmens) su atsegamais kraštais (nebūtinai, bet rekomenduoju).
- Varškę gerai ištrinti elektriniu maišytuvu arba šakute, sumaišyti su grietinėle. Cukrų išsukti drauge su kiaušiniais (neatskirtais) ir supilti į varškės masę. Šokoladą ištirpinti ant silpnos ugnies, supilti į pyrago masę, viską gerai išsukti, kad neliktų jokių burbulų. Įpilti ir įmaišyti citrinos sulčių.
- Paruoštą varškės masę supilti ant suslėgtų sausainių. Kepti įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, 45 minutes.
- Paruošti žele taip, kaip parašyta ant pakuotės: sumaišyti turinį su cukrumi, pakaitinti, po truputį pilti vandenį, pastoviai maišant. Užvirti, tada dar šiltą paskirstyti ant pyrago. Leisti truputį atvėsti.
Padėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tuomet galite papuošti uogomis. Tiesa, jomis galite puošti ir prieš liejant žele. Kaip jau jums patiks 🙂
1 komentaras apie “Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu”