Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu

Turiu įtarimą, kad šiemet iš braškinio sezono išpešiu visa, ko seniau nepavykdavo. Juk jų sezonas toks trumpas, o ši uoga tokia ypatinga. Ir nors verčiuosi per galvą ir bandau suspėti, net tuomet, kai tai atrodo neįmanoma, leidžiu sau pailsėti ir… iškepti pyragą.

  • Užtruksime: 30 min. +45 min. kepti + 120 min. šaldyti
  • Porcijos: 12 gabalėlių
  • Energetinė vertė: apie 374 kcal/gabalėlis

Ingredientai

Pagrindui:

Pyragui:

  • 550 g liesos varškės;
  • 3/4 puodelio (200ml) riebios grietinėlės;
  • 4 vid. kiaušinių;
  • 200g baltojo šokolado be priedų;
  • 125g cukraus;
  • 2 v.š. šviežios citrinos sulčių.
Braškinis varškės pyragas su šokoladu
Braškinis varškės pyragas su šokoladu

Viršui:

  • pakuotės braškių želatinos pyragams;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 250ml vandens;
  • šviežių uogų papuošimui (nebūtinai).

Pyrago paruošimas

  1. Sausainius sutrinti elektriniu maišytuvu drauge su ištirpintu sviestu, cukrumi, vanilinu ir esencija. Suslėgti į kepimo formą (24-26cm skersmens) su atsegamais kraštais (nebūtinai, bet rekomenduoju).
  2. Varškę gerai ištrinti elektriniu maišytuvu arba šakute, sumaišyti su grietinėle. Cukrų išsukti drauge su kiaušiniais (neatskirtais) ir supilti į varškės masę. Šokoladą ištirpinti ant silpnos ugnies, supilti į pyrago masę, viską gerai išsukti, kad neliktų jokių burbulų. Įpilti ir įmaišyti citrinos sulčių.
  3. Paruoštą varškės masę supilti ant suslėgtų sausainių. Kepti įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, 45 minutes.
  4. Paruošti žele taip, kaip parašyta ant pakuotės: sumaišyti turinį su cukrumi, pakaitinti, po truputį pilti vandenį, pastoviai maišant. Užvirti, tada dar šiltą paskirstyti ant pyrago. Leisti truputį atvėsti.

Padėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tuomet galite papuošti uogomis. Tiesa, jomis galite puošti ir prieš liejant žele. Kaip jau jums patiks 🙂



1 komentaras apie “Braškinis varškės pyragas su baltuoju šokoladu”

Parašykite komentarą