- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 6
Šiandien noriu Jums parodyti labai paprastą ir tuo pačiu itin skanų tortą. Jam reikia visai nedaug ingredientų, o didžiausias pliusas tas, kad galima naudoti tiek naminį biskvitą, tiek pirktinį. Žinoma, su pirktiniu biskvitinius paruošite dar greičiau, bet su naminiu bus kiek skaniau ir sveikiau, nes žinosite kokius ingredientus gamybai pasirinkote. O pačiame torte maskarponės sūris, grietinėlė ir želė dera kuo puikiausiai. Beje, jį galima dar papuošti norimomis uogomis, o aš šį kartą pasirinkau braškes. 🙂
Receptui reikės:
- maskarponės sūrio: 500 gramų
- riebios plakamosios grietinėlės: 400 gramų
- biskvitų (kokių norisi; tinka ir pirktiniai)
- cukraus: pagal skonį
- tortų želė: 0,5 pakelio (tortui papuošti; nėra būtina, jei nenaudosite uogų)
Paruošimas
- Pradžioje išplak grietinėlę su cukrumi.
- Tada kitame inde gerai išmaišyk maskarponės sūrį su dar trupučiu cukraus.
- Tuomet abi pasiruoštas mases sujunk į vieną ir atsargiai išmaišyk.
- Pertepk pasirinktus naminius arba pirktinius biskvitus.
- Ir mūsų tortas jau beveik paruoštas, liko tik pati smagiausia dalis – papuošimai, kurie jau yra kiekvieno vaizduotės ir norų vaisius. Kadangi mano tortas buvo papuoštas vaisiais, dar užpyliau ant viršaus paruoštos tortų želė.
- Pjaustyk ir skanauk! 🙂
Gaminau jau keletą kartų pagal šį receptą ir visais kartais viskas labai gerai pavyko. Rekomenduoju.