Vis dar negaliu patikėti. Nuo sausainių kepimo praėjo dešimt valandų, o visi namai kvepia taip, tarsi ką tik būčiau ištraukusi juos iš orkaitės. Atidarau dėžutę, kurią taip kruopščiai dekoravau dar prieš savaitę. Grožiuosi sausainiais. Iš šalies atrodo tarsi šokoladiniai amaretti. Kurie yra mano širdies skausmas. Nes iš pirmo karto taip ir nepavyko. Galima kaltinti orkaitę arba lietuviškus migdolus. Bet šie sausainiai… Visiškai spontaniškas rezultatas, kuriuo džiaugsiuos, turbūt, dar kokius ateinančius du mėnesius. Gerai, juokauju. Gal dar ryt pasidžiaugsiu. Ir per Kalėdas.
Mmm. Jie puikiai tiks Kalėdinėms dovanoms! Burnoje tirpstantys, gurmanišku tamsaus šokolado kartumu ir kreminiu žemės riešutų sviestu.
Gaminau iš to, ką radau namie. Sudėjau pinijų riešutus, nors šiaip į sausainius jų beveik niekada nededu. Visada laimi migdolas arba lazdyno riešutas. Na, blogiausiu atveju — anakardžių ar žemės riešutai. Tačiau, man atrodo, kad čia jie puikiai tiko ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Maži tamsūs šokoladiniai gražuoliai puikiai tilpo į mano stebuklingą sausainių dėžutę. Aišku, iki Kalėdų tokių teks prigaminti ne vieną. Turbūt ir jūs jau pradėjote ruoštis. Kas tas mėnesis. Juk laikas skrieja.
- Paruošimo laikas: 10 min
- Kepimo/Virimo laikas: 20 min
- Visa gaminimo trukmė: 30 min
- Porcijos: apie 20 sausainių
Ingredientai:
- 100 g sviesto, kambario temperatūros;
- 1/2 stiklinės paprasto cukraus;
- 1/4 šaukštelio smulkios druskos;
- 3/4 stiklinės kokybiškų kakavos miltelių be priedų;
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio;
- 50 g tamsaus šokolado;
- 2 šaukštų (su kaupu) kreminio žemės riešutų sviesto;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 stiklinės miltų.
Sausainių paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įdėkite druskos, kakavos, įmuškite kiaušinį ir gerai, bet atsargiai išmaišykite.
- Šokoladą ištirpinkite virš karštos vandens vonelės. Sudėkite šokoladą ir žemės riešutų sviestą į tešlą, supilkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įberkite riešutus ir gerai išsukite tešlą.
- Švariomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių ar pan., kol sausainių viršuje pasirodys mieli įtrūki
1 komentaras apie “🍪 Šokoladiniai sausainiai su žemės riešutų sviestu”