Turinys:
Visas tas šeimos ir namų jaukumas, įpusėjus rudeniui ir žiemą, turi ypatingos reikšmės. Ir taip nesinori paleisti tų jausmų. Taip nesinori, kad jie imtų ir pasileistų bėgti paskui dainą, kurią užgrojo radijas, paskui automobilį, kuris aptaškė, netyčia įvažiuodamas į balą. Taip nesinori, kad džiaugsmas gyventi baigtųsi ištraukus iš šaldytuvo pakelį šaldytų daržovių.
Vakar stoviniavau prekybos centre kelias minutes. Reikėjo kažko greito. Numojau ranka ir nusprendžiau, kad ir vėl ruošiu pastą. Ir mano netikėtumui, atradau nuostabiai puikų pomidorų padažo ingredientą. Pagaminau greitai ir kiek kitaip, nei įprastai, todėl nusprendžiau pasidalinti receptu.
- Paruošimo laikas: 5 min
- Kepimo/Virimo laikas: 10 min
- Visa gaminimo trukmė: 15 min
- Porcijos: 3
Ingredientai:
- maždaug 2 stiklinių rotini ar pan. pastos;
- gabalėlio sviesto (kokie 35-40 g);
- 1 didelio melsvojo svogūno;
- stiklinės su kaupu itin tirštos pomidorų tyrės (geriausia be priedų);
- pusės stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
- kokių 6 didelių, saulėje džiovintų pomidorų (sausų, ne aliejuje);
- šaukšto su kaupu rudojo cukraus;
- šviežio arba stambiai sudžiovinto raudonėlio;
- braškinio balzaminio acto šlakelio*;
- šviežiai maltų pipirų ir druskos.
Pastos paruošimas:
- Išvirkite makaronus švelniai pasūdytame vandenyje (galima įpilti šlakelį tyro alyvuogių aliejaus). Virkite trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Tam, kad būtų al dente, dažniausiai užtenka virti kokiom 2-3 minutėmis mažiau. Svarbiausia, kad makaronai neištižtų ir liktų a la kramtomi. Nukoškite vandenį.
- Įkaitinkite gabaliuką sviesto puode ir jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol paruduos. Supilkite tyrę, sudėkite alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Pagardinkite ruduoju cukrumi, raudonėliu, balzaminiu actu. Pakaitinkite padažą šiek tiek ant silpnesnės ugnies ir sudėkite makaronus. Gerai išmaišykite viską, pakaitinkite šiek tiek, pagardinkite druska ir pipirais.
Pastabos: braškinis balzaminis Modenos actas, spėju, ne visuose namuose bus. Jį galite pakeisti paprastu, geros kokybės balzaminiu actu. Pomidorų padažui dar tinka ir raudonojo vyno actas. Tik nepadauginkite, užteks nepilno šaukšto.