Makaronai su tunu ir žirneliais

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 3
Nepatikėsite, kol patys neišmėginsite, kad vos per keliolika minučių galima pagaminti itin skanų ir ganėtinai sveiką patiekalą – makaronus su tunu. O paskaninus juos žaliaisiais žirneliais, atrasime ir naujų skonių savo virtuvėje! Žirneliai patiekalui suteiks norimo lengvumo bei gaivos.

Tikrai fantastiškas patiekalas, kurio recepto iškart paprašo visi, kas jo pamėgina.

Beje, neseniai Jums rodžiau dar keletą skanių makaronų patiekalų, kurie patiko mūsų šeimai:
kreminiai makaronai su tunu ir grietinėle;
Tagliatelle makaronai su vištiena ir grietinėle;
Tagliatelle makaronai su faršu;
Itališki makaronai su krevetėmis, kokosų kremu ir baziliku;

Imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • mėgstamos formos makaronai: 250 gramų (spagečių, vamzdelių, kaspinėlių ar panašiai)
  • konservuotas tunas aliejuje: 1 indelio (būtinai aliejuje, ne savo sultyse)
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
  • česnakas: kelių skiltelių
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • šaldyti žalieji žirneliai: kelių saujų (konservuoti čia netiks)

Paruošimas

  • Pradžioje dėk virti makaronus pagal instrukcijas, nurodytas ant jų pakuotės.
  • Per tą laiką, kol makaronai verda, paruošk padažą.
  • Svogūną susmulkink bei apkepk aliejuje. Kai jau tampa permatomi, suberk susmulkintus česnakus ir kepk dar apie minutę.
  • Tuomet supilk konservuotą tuną, grietinėlę, druskos, citrinpipirių, išmaišyk, užvirk ir po to suberk žirnelius. Kai žirneliai sušyla, padažas yra pagamintas.
  • Po to į lėkštę dėk virtus makaronus ir užpilk pasiruoštu padažu. Arba makaronus supilk į puodelį, kuriame virė padažas ir sumaišyk. Skanauk!

Parašykite komentarą