- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 2
Visiškai nekasdieniška ir paprasta pasta mūsų virtuvėje, kurią tikrai retokai gaminame (su improvizacijomis). Šį kartą pasidalinsiu savo pačiu mylimiausiu variantu su nduja ir krevetėmis. Man labai patinka, kad mes su vyru sutariame vienu klausimu – mes abu be galo mėgstame krevetes. Tad jeigu vakarienei pasakau, kad gaminsiu kažką su jomis, tai tikrai niekada nesusilaukiu jokių prieštaravimų. Žinau keletą draugių, kurios nuolat skundžiasi, kad jų vyrai nenori “jūros bjaurybių”. Tai perduodu užuojautą ir linkiu visiems pasigaminti šį fantastiškai skanų patiekalą.
Receptui reikės:
- šviežių makaronų: 250 gramų
- nevirtų krevečių: 20
- paprikų: 0,5
- česnako: kelių skiltelių
- pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
- ndujos: gabaliuko
- mini pomidoriukų: 1 saujos
- citrinų: 0,5
- petražolių: kuokšto
- alyvuogių aliejaus
- grūstų pipirų
- druskos
Paruošimas
- Pradžioje alyvuogių aliejuje pakepk smulkintą papriką, tada sudėk smulkintus česnakus, po minutėlės dėk pomidorų pastą, ndują, pamaišyk kol ištirpsta, dėk perpjautus pusiau pomidoriukus ir sudėk išlukštentas krevetes, pamaišyk, spausk citrinos sulčių, viską kepk kol krevetės paraudonuos.
- Pastą išvirk sūdytame vandenyje, nukošk ir suversk į keptuvę, dėk susmulkintas petražoles, berk pipirų ir permaišyk.
- Patiek ir skanauk!
Tai yra tiesiog tobulo skonio patiekalas. Be galo ačiū už šį receptą.