- Paruošimas: 30 min
- Gaminimas: 10 min
- Porcijos: 6
Burrito su krevetėmis, daržovėmis ir gvakamolės padažu yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas jungia subtilius krevečių, šviežių daržovių ir kreminės gvakamolės skonio derinius, suteikiančius ne tik malonumą gomuriui, bet ir svarbių maistinių medžiagų. Krevetės yra puikus aukštos kokybės baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie yra būtini širdies sveikatai ir smegenų funkcijai. Daržovės praturtina šį patiekalą skaidulomis ir vitaminais, o avokadas, naudojamas gvakamolei, suteikia sveikųjų riebalų, kurie padeda išlaikyti ilgalaikį sotumo jausmą.
- Krevetes galite keisti vištiena, jei norite mažiau jūros gėrybių skonio.
- Jei neturite ndujos, galite naudoti chorizo arba bet kurį kitą aštrų dešrą.
- Vietoje paprasto alaus galite naudoti nealkoholinį alų arba vištienos sultinį.
- Gvakamolei galite naudoti lime sultis vietoj citrinos sulčių, jei norite gaivesnio skonio.
Norint išgauti geriausią skonį, rekomenduojama krevetes neperkepti – vos jos tampa rausvos, iškart nukelkite nuo ugnies. Tortilla paplotėlius šildykite prieš pat patiekiant, kad jie išlaikytų savo minkštumą ir būtų lengvai lankstomi.
- Krevetės yra mažai kaloringos, bet turtingos baltymais ir omega-3 riebalų rūgštimis.
- Avokadai, esantys gvakamolėje, yra geras sveikųjų riebalų šaltinis, palaikantis širdies sveikatą.
- Šviežios daržovės suteikia reikalingų vitaminų ir mineralų.
- Patiekalas turi nemažai druskos, todėl verta atkreipti dėmesį į druskos kiekį kitose dienos valgymuose.
- Bendras kalorijų kiekis: 1800 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: 300 kcal
Receptui reikės:
- Krevetės: 30 vnt. (nevirtos)
- Paprika: 1 vnt.
- Raudonieji svogūnai: 2 vnt.
- Česnakas: 5 skiltelės
- Pomidorų pasta: 2 a. š.
- Nduja (arba chorizo): trupučio
- Alus: 50 ml
- Saldžios paprikos milteliai: pagal skonį
- Rūkytos paprikos milteliai: pagal skonį
- Džiovinta kalendra: pagal skonį
- Cinamonas: pagal skonį
- Tabasco: keli lašai
- Čili pipiras: pagal skonį
- Citrinos sultys: šiek tiek
- Druska: pagal skonį
- Avokadai: 2 vnt. (išnokę)
- Raudonasis svogūnas: 1 mažas
- Pomidoras: 1 mažas
- Alyvuogių aliejus: pagal skonį
- Citrinos sultys: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Šviežias kopūstas: pagal skonį
- Ridikėliai: keletas
- Agurkas: 1 vnt.
- Šviežia kalendra: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: pagal skonį
- Citrinos sultys: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Tortilla: 6 vnt.
Paruošimas
- Krevetes išlukštenti, išvalyti ir nuplauti.
- Keptuvėje apkepinti stambiai supjaustytą papriką, po to įdėti taip pat stambiai pjaustytus raudonuosius svogūnus.
- Pridėti česnako skilteles, pomidorų pastą ir ndują, gerai išmaišyti. Įpilti šlakelį alaus ir įberti kalendros, paprikų miltelių, cinamono, keletą lašų Tabasco ir čili griežinėlių.
- Sudėti krevetes ir kepinti, kol jos parausvės. Baigus kepti, išspausti citrinos sultis.
- Gvakamolei sutrinti avokadus, sumaišyti su smulkiai pjaustytu raudonuoju svogūnu ir pomidoru, pagardinti druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Daržovių įdarui susmulkinti kopūstą, ridikėlius, agurką ir kalendrą, pagardinti druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Tortilla paplotėlius pašildyti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
- Įdėti įdarus į tortilla paplotėlius, jei reikia, papildyti aštrumu ar citrinos sultimis, ir suvynioti į burrito formą.
- Skanaus!
- Santrauka: Burrito su krevetėmis, daržovėmis ir gvakamolės padažu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta maistingus ir skanius patiekalus. Jis ne tik puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, bet ir suteikia daug naudingų maistinių medžiagų. Lengvas paruošimas ir universalumas leidžia eksperimentuoti su ingredientais bei skoniais, pritaikant receptą pagal savo pageidavimus.
Labai mėgstu Meksikos virtuvę. Būtinai pamėginsiu. Ačiū