- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 4
Midijų sriuba su daržovėmis ir grietinėle yra ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kaip pagrindinis pietų ar vakarienės valgis. Midijos yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir daugybės mineralų šaltinis, tokių kaip geležis ir cinkas. Ši sriuba taip pat suteikia daug vitaminų iš daržovių ir sveikų riebalų iš grietinėlės.
Alternatyvos ingredientams:
- Grietinėlė: Galima naudoti kokosų grietinėlę, jei norite augalinės kilmės alternatyvos.
- Kininė salota: Galima pakeisti špinatais arba kitomis mėgstamomis žaliosiomis daržovėmis.
- Midijos: Jei jų nėra, galima naudoti krevetes ar kitą mėgstamą jūros gėrybių rūšį.
Patarimai receptui:
- Prieš naudojant šaldytas midijas, geriausia jas atšildyti šaldytuve per naktį, kad išvengtumėte guminių tekstūros.
- Sriubai gali būti naudojami įvairūs prieskoniai, tačiau žagrenis suteikia ypatingą rūgštumą, kuris puikiai dera su jūros gėrybėmis.
Sveikatos privalumai ir trūkumai:
- Privalumai: Midijos yra mažai kaloringos, turtingos baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą. Daržovės prideda skaidulų ir vitaminų, o grietinėlė suteikia sotumo jausmą.
- Trūkumai: Grietinėlė gali būti kaloringa ir turinti daug sočiųjų riebalų, todėl ją reikėtų vartoti saikingai.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: 800 kcal
- Kalorijos porcijoje: 200 kcal
Beje, šio recepto ingredientai tokie pat kaip ir midijų troškinio, kuriuo dalinausi anksčiau, tik dar pridedame vandens. 🙂
Receptui reikės:
- Midijos (šaldytos): 400 g
- Morkos: 2-3 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakai: 3-4 skiltelės
- Konservuoti saldieji kukurūzai: 100 g
- Kininė salota: 100-150 g
- Grietinėlė (35% riebumo): 200 ml
- Sviestas: 20-30 g
- Pipirai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Petražolės, kalendra ir krapai (naudojau šaldytus): pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai: pagal skonį
- Muskatas: pagal skonį
- Ciberžolė: pagal skonį
- Džiovintas žagrenis: pagal skonį
Paruošimas
- Pasiruošimas: Atšildykite midijas šaldytuve per naktį arba kambario temperatūroje keletą valandų prieš gaminimą.
- Daržovių paruošimas: Nulupkite ir susmulkinkite morkas, svogūną ir česnakus. Kininę salotą smulkiai supjaustykite.
- Kepimas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną, česnakus ir morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
- Sriubos virimas: Įpilkite midijas į keptuvę ir trumpai pakepinkite. Po minutės ar dviejų supilkite grietinėlę ir suberkite konservuotus kukurūzus, kininę salotą bei prieskonius.
- Skystis: Įpilkite karšto vandens, kad sriuba pasiektų norimą tirštumą (200-400 ml).
- Troškinimas: Troškinkite dar keletą minučių, kol grietinėlė užvirs ir pradės tirštėti.
- Patiekimas: Sriubą galima patiekti su išvirtais ryžių makaronais arba paskrudintos duonelės riekėmis.
- Santrauka: Midijų sriuba su daržovėmis ir grietinėle yra gardus ir maistingas patiekalas, kurio pagrindiniai ingredientai suteikia daugybę sveikatos privalumų. Šis receptas puikiai tinka norint nustebinti svečius ar tiesiog pasimėgauti šildančiu patiekalu vėsiais vakarais.
Labai ir labai geras receptas!