Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Tokios virtų burokėlių salotos paruoštos su saldžiąja bulve (batatais), fetos sūriu, avinžirniais, gražgarstėmis ir graikiniais riešutais gan sočios, tad jas drąsiai galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą.

Burokėlius šį kartą gamindama naudojau jau išvirtus, juos nusipirkau tiesoig prekybos centre, nes žinojau, kad vakar vakarienei neturėsiu laiko nei kepti, nei ilgai virti.

Avinžirnius taip pat nusipirkau jau išvirtus. Įprastai jie būna padėti daržovių skyriaus šaldytuve. Šiam patiekalui drąsiai galite naudoti ir konservuotus avinžirnius.

Burokėlių ir saldžiosios bulvės salotose turi būti maždaug po lygiai. Tokių salotų proporcijas gan lengva pakeisti. Galite naudoti mažiau avinžirnių arba daugiau fetos.

Saldžioji bulvė turi būti minkšta, bet išorė šiek tiek apskrudusi, o burokėliai beveik nesuminkštės, bet išorė irgi kiek apskrus.

Man pačiai asmeniškai gardžiausia šias burokėlių salotos apšlakstyti su alyvuogių aliejumi ir balzaminio acto pagardu/padažu.

Kaip pagaminti šias burokėlių salotas su saldžiąja bulve ir feta?
Saldžiąsias bulves supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į pusę kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi. Apšlakstome aliejumi, apibarstome druska ir pipirais.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros su ventiliatoriumi maždaug 15 minučių. Tuomet į kepimo skardą sudedame pjaustytus burokėlius, avinžirnius. Juos irgi apšlakstome aliejumi, užberiame druskos, pipirų. Kepame dar maždaug 10 minučių.

Riešutus galima pakepinti sausoje keptuvėje. Į lėkštę sudedame gražgarstes, burokėlius, saldžiąją bulvę, avinžirnius, uždedame fetą, riešutus, petražoles. Apšlakstykite aliejumi ir balzaminio acto padažu. Viską išmaišome. Daržoves galite patiekti ir šiltas, ir jau atvėsusias.

O dabar apie viską iš eilės.

Receptui reikės:

  • virti burokėliai: 2 vidutinio dydžio
  • saldžiosios bulvės (batatai): 2 mažų
  • feta sūris: 80 gramų
  • virti arba konservuoti avinžirniai: 1 stiklinės
  • gražgarstės: kelių saųjų
  • graikiniai riešutai: 2 valgomųjų šaukštų (stambiai sukapojame)
  • šviežios petražolės: 1 saujelės (susmulkiname)
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • balminio acto pagardas: šlakelio
  • druska
  • juodieji pipirai

Paruošimas

  • Pradžioje saldžiąją bulvę supjaustyk nedideliais gabaliukais.
  • Tadas sudėk į pusę kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.
  • Apšlakstyk aliejumi, apibarstyk druska bei pipirais.
  • Tuomet kepk orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių su ventiliatoriumi maždaug 15 minučių.
  • Po to į kepimo skardą sudėk pjaustytus burokėlius, avinžirnius. Juos taip pat apšlakstyk aliejumi, užberk druskos bei pipirų.
  • Kepk orkaitėje dar maždaug 10 minučių.
  • Riešutus gali apkepinti sausoje keptuvėje.
  • Po to į lėkštę sudėk gražgarstes, burokėlius, saldžiąją bulvę, avinžirnius, uždėk fetą, riešutus ir petražoles.
  • Apšlakstyk aliejumi ir balzaminio acto padažu. Viską išmaišyk.
  • Patiek ir skanauk!

6 komentarai apie “Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta”

Average
5 Based On 6

Parašykite komentarą