Burokėlių salotos su kriaušėmis ir feta

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 2
Kaip jau paminėjau ankstesniuose įrašuose apėmė manija atrasti labai skanių burokėlių salotų receptų, kurios tikrai patiktų visai šeimai. Tad pradėjau eksperimentus ir pačiais labiausiai pasisekusiais dalinuosi su Jumis. Šį kartą labai patikęs variantas su kriaušėmis ir feta sūriu. Tikras skanumėlis!

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • burokėlių: 3 nedidelių
  • kriaušių: 1 didelės
  • saulėgrąžų: 1 saujos
  • fetos sūrio: pagal skonį
  • mėtos lapelių
  • druskos
  • pipirų
  • česnako: kelių skiltelių
  • aliejaus: šlakelio
  • balzaminio acto: šlakelio

Paruošimas

  • Pradžioje burokėlius apvirk apie 30 minučių.
  • Po to sudėk į karščiui atsparų indą, pašlakstyk aliejumi, pabarstyk druska bei pipirais, šalia padėk česnako skilteles.
  • Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepk orkaitėje apie 30 minučių, kol burokėliai suminkštėja.
  • Paskui atvėsusius burokėlius nulupk.
  • Tada burokėlius ir kriaušę supjaustyk nedideliais kubeliais, suberk saulėgrąžas, pagardink druska, pipirais bei balzaminiu actu. Viską gerai išmaišyk.
  • Salotas sudėk į lėkštę, pabarstyk susmulkintu fetos sūriu ir mėtos lapeliais.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą