- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 4
Tokias salotos su menkių kepenėlėmis, ryžiais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais, yra kiekvienos šventės, kurią švenčiame kartu su uošve, išskirtinis patiekalas. Be nuostabiai subtilaus skonio, salotos ant ant stalo dar ir atrodo įspūdingai! Kai mes užsukame pas uošvienę ką nors švęsti, tai visada laukiame kol visi ateis ir susės, kad pradžioje pagautume šių salotų.
Ir visai neseniai, kai buvo mano sūnaus gimtadienis, aš nusprendžiau, kad atėjo laikas sužinoti šį receptą ir pačiai pagaminti šį patiekalą. Ir galiu pasakyti – pavyko labai gerai. Tad pasidalinu šiuo nuostabiu receptu ir su Jumis visais!
Receptui reikės:
- virti ryžiai: 1 stiklinės
- menkių kepenėlės: 250 gramų
- švieži agurkai: 2
- kiaušiniai: 4
- konservuoti kukurūzai: 150 gramų
- svogūnų laiškai, salotos, petražolės
- baltieji pipirai: pagal skonį
- druska: pagal skonį
- mėgstamas majonezas: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje kiekvienam ingredientui reikia susiruošti atskirą dubenį.
- Vieną agurką supjaustyk kubelių pavidalu, o antrą palik patiekalo papuošimui.
- Tada smulkiai supjaustyk svogūnų laiškus ir sumaišyk su susmulkintu agurku.
- Virtiems kiaušiniams atskirk baltymus ir trynius. Tris baltymus susmulkink stambia tarka, o trynius – su smulkia tarka.
- Tuomet peiliu supjaustyk menkių kepenėles.
- Po to sumaišyk virtus ryžius su nuo kepenėlių likusiomis sultimis ir druska.
- Naudodamas specialų prietaisą, supjaustyk antrą agurką spiralės pavidalu.
- Paimk serviravimo lėkštę, pradžioje uždėk ant jos salotų lapus ir uždėk serviravimo formos žiedą (skersmuo turėtų būti 26 centimetrų).
- Tada pradėk dėlioti salotas sluoksniais: 1) ryžiai, 2) menkių kepenėlės, 3) kiaušinių baltymai, sutepk majonezu, 4) kukurūzai ir dar kartą majonezas, 5) agurkas su svogūnų laiškais, majonezo sluoksnis, 6) kiaušinių tryniai.
- Šiek tiek sutankink sluoksnius, juos suspausdamas, nuimk žiedą ir ant salotų viršaus išdėliok išpjaustytą agurkų spiralę, taip pat petražolių lapus papuošimui.
- Patiek ir skanauk!
- Jeigu niekur neskubi, prieš patiekimą palaikyk šaldytuve, kad skoniai labiau “susidraugautų” tarpusavyje. 🙂
Kaip įdomu, būtinai pamėginsiu.