- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
Be proto gardu, gaivu, sotu ir net kiek egzotiška. Tokias salotas su keptomis vištienos kepenėlėmis gaminau pirmą kartą. Ir galiu Jus drąsiai patikinti, kad mane itin nustebino jų turtingas skonis. Salotos suskambėjo visai naujais akordais. O pats pagaminimo procesas visiškai paprastas. O antras privalumas tas, kad ingredientai taip pat paprasti ir randami artimiausioje parduotuvėje. O tokios salotos tikrai patenka ir į sveikų salotų kategoriją. 🙂
Receptui reikės:
- salotų: 1 saujos
- špinatų: 1 saujelės
- apelsinų: 1
- svogūnų: 1 nedidelio
- agurkų: 1
- druskos: pagal skonį
- juodųjų pipirų: žiupsnio
- šviežiai grūstų pipirų: žiupsnio (nėra būtina; aš naudoju “Timut and Lemon” pipirus)
- alyvuogių aliejaus: šlakelio
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- vištienos kepenėlių: 100 gramų
Paruošimas
- Pradžioje vištienos kepenėles pabarstyk druska, juodais pipirais ir apkepk svieste.
- Tada salotas ir špinatus nuplauk, suplėšyk ir sudėk į salotinę.
- Tuomet agurką supjaustyk šiaudeliais.
- Svogūną nulupk ir supjaustyk pusžiedžiais.
- Vištienos kepenėles supjaustyk juostelėmis.
- Apelsiną nulupk ir supjaustyk skiltelėmis.
- Viską sudėk sluoksniais į salotinę. Pagardink šviežiai grūstais pipirais ir druska, apšlakstyk aliejumi.
- Patiek ir skanauk!
Išmėginau, gavosi tikrai labai skanios salotos. Kartosiu. 🙂