Karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis

Karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 1 Šios karštos kriaušių salotos su vištienos kepenėlėmis yra tikras gurmaniškas skanėstas, kuris patenkins net išrankiausią skonio receptorių. Salotų sudėtyje esanti vištienos kepenėlė yra puikus baltymų ir geležies šaltinis, ypač svarbus mūsų organizmui. Geležis padeda palaikyti kraujodaros procesus ir energijos lygį, o baltymai prisideda prie raumenų audinių atkūrimo bei augimo. Kartu … Skaityti toliau

Ančių širdelių iešmeliai su paprikomis, kepti orkaitėje

Ančių širdelių iešmeliai su paprikomis, kepti orkaitėje

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 3 Ančių širdelės – tai itin maistingas ir dažnai nepelnytai pamirštas subproduktas, kuriame gausu baltymų, vitaminų ir mineralų. Ančių širdelės yra puikus geležies, cinko, vitamino B12 šaltinis, o šie elementai yra svarbūs mūsų organizmo imuninei sistemai, kraujo gamybai ir energijos lygio palaikymui. Subproduktai, tokie kaip ančių širdelės, dažnai … Skaityti toliau

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnų ir mandarinų padažu

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnų ir mandarinų padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Keptos vištienos kepenėlės su svogūnų ir mandarinų padažu – tai ne tik gurmaniškas patiekalas, bet ir maistingas valgis, praturtintas naudingais vitaminais ir mineralais. Vištienos kepenėlės yra puikus geležies, vitamino A ir B12 šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką imuninę sistemą, raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir sveiką odą. Dažnai išgirstama nuomonė, jog … Skaityti toliau

Troškinys su perlinėmis kruopomis ir vištų širdelėmis

Troškinys su perlinėmis kruopomis ir vištų širdelėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Troškinys su perlinėmis kruopomis ir vištų širdelėmis – tai ne tik neįprastas ir gardus patiekalas, bet ir tikras sveikatos lobynas. Perlinės kruopos mano virtuvėje patiria tikrą renesansą – jos yra itin maistingos ir turtingos skaidulomis, todėl jų vartojimas naudingas tiek virškinimui, tiek bendrai savijautai. Vištų širdelės, kita … Skaityti toliau

Škotiškas subproduktų pudingas – Haggis

Škotiškas subproduktų pudingas – Haggis

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 180 min Porcijos: 6 Škotiškas subproduktų pudingas – Hagis yra tradicinis ir labai įdomus patiekalas, kuris turi gilių šaknų Škotijos kulinarinėje kultūroje. Tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, kuriame gausu baltymų ir įvairių vitaminų. Hagiui gaminti naudojami avies subproduktai – plaučiai, liežuvis, kepenys ir širdis, taip pat jautiena, miežinės … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais

Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško naujų skonių derinių ir sveikatai naudingų ingredientų. Šis receptas sujungia vištienos kepenėlių maistingumą su obuolių gaivumu ir švelniu askaloninių česnakų aromatu, sukuriant turtingą skonį, kuris džiugins jūsų skonio receptorius. Vištienos kepenėlės yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač … Skaityti toliau

Marinuotų vištienos skilvelių užkandis su česnaku ir morkomis

Marinuotų vištienos skilvelių užkandis su česnaku ir morkomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 “Marinuotų vištienos skilvelių užkandis su česnaku ir morkomis” yra unikalus ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiams ar net kaip pagrindinis patiekalas, papildytas šviežiomis salotomis ar duonos gabalėliais. Vištienos skilveliai, kurie dažnai lieka pamiršti mūsų virtuvėje, yra puikus baltymų šaltinis ir praturtina mūsų mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis, tokiomis … Skaityti toliau

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Troškinti ančių skrandukai garstyčių padaže su bulvių – moliūgų piurė

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Per pastaruosius metus galiu drąsiai pasakyti, kad mūsų šeima labai pamėgo įvairiausius subproduktus. Kartas nuo karto juos pasirenkame pietums arba vakarienei, kad pavalgytume skaniai ir sočiai. Štai ir vakar dienos troškinau antienos skrandukus su grietinėle ir patiekiau juos su daržovių piurė. Drąsiai galiu pasakyti – patiekalas labai pavykęs. Rekomenduoju jį … Skaityti toliau

Keptų vištienos kepenėlių salotos su apelsinais, špinatais ir agurkais

Keptų vištienos kepenėlių salotos su apelsinais, špinatais ir agurkais

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Be proto gardu, gaivu, sotu ir net kiek egzotiška. Tokias salotas su keptomis vištienos kepenėlėmis gaminau pirmą kartą. Ir galiu Jus drąsiai patikinti, kad mane itin nustebino jų turtingas skonis. Salotos suskambėjo visai naujais akordais. O pats pagaminimo procesas visiškai paprastas. O antras privalumas tas, kad ingredientai taip pat paprasti … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių vyniotinis

Vištienos kepenėlių vyniotinis su sviestu

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad receptas yra sudėtingas, bet taip nėra. Pabandykite pasigaminti vištienos kepenėlių vyniotinį su sviestu ir įsitikinkite patys! Atkreipkite dėmesį, kad prieš patiekiant užkandis turi būti laikomas šaldytuve. Vištienos kepenyse gausu baltymų, kurie lengvai virškinami, taip pat vitaminų A ir B12. Jie padeda atnaujinti ląsteles, gerina regėjimą, stabilizuoja nervų sistemą ir … Skaityti toliau

Kaip kepti jautienos kepenys?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti jautienos kepenys keptuvėje

Keptos kepenėlės yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį galima patiekti su daržovių salotomis, bulvių koše ar ryžiais. Visiems patinka švelnios ir sultingos kepenys, tačiau daugelis pastebėjo, kad kai kurių namų šeimininkių kepenys yra švelnios ir sultingos, o kai kurių – kietos. Taip pat skaitykite: Kaip virti jautienos kepenis? Kad keptos jautienos kepenys džiugintų jus ir … Skaityti toliau

Kaip kepti kiaulienos kepenis?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti kiaulienos kepenis?

Dažnai jaunoms šeimininkėms kyla klausimas: kaip kepti kiaulienos kepenis, kad jos liktų minkštos, sultingos ir kvapnios. Kepenys yra neįprastai skanus ir sveikas produktas, tačiau daugeliui žmonių jos nepatinka, nes keptos kepenis gaunasi kietos ir beskonės. Kur yra paslaptis? Kodėl vienos namų šeimininkės iškepa sultingas ir švelnias kepenis, o kitos – ne? Kepdami kiaulienos kepenis, turėtumėte … Skaityti toliau