Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad receptas yra sudėtingas, bet taip nėra. Pabandykite pasigaminti vištienos kepenėlių vyniotinį su sviestu ir įsitikinkite patys! Atkreipkite dėmesį, kad prieš patiekiant užkandis turi būti laikomas šaldytuve.
Vištienos kepenyse gausu baltymų, kurie lengvai virškinami, taip pat vitaminų A ir B12. Jie padeda atnaujinti ląsteles, gerina regėjimą, stabilizuoja nervų sistemą ir skatina svorio mažėjimą. Produkte taip pat yra vario, kurio čia net daugiau nei jautienos kepenyse. Riebiosios aminorūgštys padeda organizmui tinkamai funkcionuoti. Kepenys naudingos laikantis dietų po didelių krūvių ir ligų, nes didina ištvermę. Tuo pačiu metu vištienos kepenys turi cholesterolio, todėl vyresni žmonės neturėtų jais piktnaudžiauti.
Ingredientai:
- Vištienos kepenėlės – 1 kg;
- Morkos – 1 vnt.;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Česnakai – 2 gvazdikėliai;
- Grietinėlė – 200 ml;
- Sviestas – 250 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Vynas (baltas) – 100 ml;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Pienas – 1,5 l.
Kepenėlių vyniotinio paruošimas:
- Vištienos kepenėles nuplaukite ir 20-iai minučių užpilkite šaltu pienu.
- Susmulkinkite morkas, nuluptą svogūną ir česnaką.
- Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Sudėkite morkas ir toliau kepkite 5 minutes.
- Suberkite vištienos kepenėles, maltus pipirus, druską ir dažnai maišydami pakepinkite 10 min.
- Supilkite vyną ir troškinkite 3 minutes.
- Supilkite šiltą grietinėlę, česnaką ir viską kartu troškinkite 2 minutes.
- Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, atidėkite atvėsti.
- Ištieskite kepimo popierių, storu sluoksniu išklokite kepenėlių paštetą ir išlyginkite.
- Užtepkite minkštą sviestą lygiu sluoksniu.
- Atsargiai susukite vyniotinį, uždenkite maistine plėvele ir šaldykite 2-3 valandas.