Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais pagal Beatą

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 4

Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais yra mano tikrų tikriausias atradimas. Seniau tenka pripažinti, kad šitaip jų negamindavau, bet draugė primygtinai reikalavo išmėginti. Ir ačiū jai, kad šitaip ragino, nes šis receptas vertas tikrai visų didžiausių pagyrų ir aplodismentų. Tokios alyvuogės tikrai nepaliks abejingų.

Beje, kol kas su šiuo receptu mėginau marinuoti tik juodąsias alyvuoges, tad negaliu atsakyti, kaip pavyktų su žaliosiomis.

Taip pat jau esu pasidalinusi savo keliais savo pamiltais marinatais:
marinuotos žaliosios alyvuogės su apelsinais;
marinuotos alyvuogės su medumi ir česnakais;

Imamės darbo!

Receptui reikės:

  • juodųjų alyvuogių: 500 gramų
  • česnako: 4 skiltelių
  • saulėje džiovintų pomidorų: 5 puselių
  • druskos: žiupsnelio
  • balzaminio acto: ~7 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį
  • džiovinto baziliko: pagal skonį
  • aliejaus: pagal skonį

Paruošimas

  • Pradžioje įkaitin keptuvę, įpilk aliejaus ir apskrudink nuluptas česnako skilteles.
  • Tada suberiame visas alyvuoges (stenkis, kad į keptuvę nepatektų itin daug vandens nuo alyvuogių) ir sudėk susmulkintas saulėje džiovintų pomidorų puseles. Leisk viskam įkaisti.
  • Tuomet viską pabarstyk geru druskos žiupsniu, įdėk pagal savo skonį pipirų bei šiek tiek džiovinto baziliko.
  • Viskas pradės burbuliuoti, iš alyvuogių išsiskirs vanduo. Alyvuoges pamaigyk šakute.
  • Tuomet viską apšlakstyk balzaminiu actu. Leisk actui pagaruoti.
  • Paragauk. Jei trūksta, pridėk dar šiek tiek druskos ir balzaminio acto.
  • Tiek ir skanauk!


1 komentaras apie “Marinuotos alyvuogės su saulėje džiovintais pomidorais pagal Beatą”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą