Marinuotos žaliosios alyvuogės su apelsinais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Ar mėgstate alyvuoges? Tenka pripažinti, kad savo šeimoje aš jas valgau viena, nes daugiau visi kiti jų tiesiog atsisako. Tad kai bandau pačius įvairiausius marinatus, jau puikiai žinau, kad nei vyras, nei vaikai jų neragaus. Na, bet čia jau jų kaltė – man jos patinka ir taškas. O šiandien Jums parodysiu kaip aš marinuoju žaliąsias alyvuoges su apelsinais, tai vienas tų marinatų, kuris man paliko didžiulį įspūdį. Ruošiau jau ne vieną kartą ir tikrai šitaip dar ruošiu ateityje!

Receptui reikės:

  • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
  • cinamono: žiupsnelio
  • kumino: žiupsnelio
  • panko sėklių: žiupsnelio
  • kalendros sėklų: žiupsnelio
  • malto muskato: žiupsnelio
  • kardamono: žiupsnelio
  • aitriosios paprikos: pagal skonį
  • žaliųjų alyvuogių be kauliukų: 380 gramų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • apelsino sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • česnako: 3 skiltelių

Paruošimas

  • Pradžioje nedideliame puode pakaitink aliejų, suberk visus sausus prieskonius ir maišydamas kaitink kelias minutes.
  • Nukelk nuo kaitros.
  • Tada suberk žalias alyvuoges, supilk citrinų bei apelsinų sultis, išmaišyk.
  • Sutraiškyk nuluptą česnaką ir sumesk į puodą.
  • Dar kartą išmaišyk, sukrėsk alyvuoges į stiklainius, sandariai užsuk ir dėk į šaldytuvą. Jeigu norisi, dar galima pagardinti citrinos skiltele.
  • Skaniausia valgyti po 3 savaičių, bet galima ir greičiau. Pasilepink!

3 komentarai apie “Marinuotos žaliosios alyvuogės su apelsinais”

Parašykite komentarą