Garstyčių padažas silkei su medumi

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Šios silkės su garstyčių ir medaus padažu pirmą kartą paragavau keliaudama Švedijoje ir tada sužinojau, kad ji yra tradicinė ir itin mėgstama tarp visų švedų. Grįžusi į Lietuvą (o tiksliau į savo pamiltą virtuvę) ir pati užsinorėjau išmėginti tokią silkutę pagaminti, galiu pasakyti, kad pavyko tobulai! Skanu su virtomis arba keptomis bulvėmis arba net duona.

Beje, gaminant vietoje paprasto acto galima panaudoti obuolių actą tik jo pilame šiek tiek daugiau, nes jo rūgštingumas mažesnis.

Receptui reikės:

  • silkių filė: 2
  • vanduo: 250 mililitrų
  • actas: 50 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu silkė nesūdyta)
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Padažui:
  • aliejus: 50 mililitrų
  • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų (rekomenduoju stipresnio skonio, iš indelio)
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pipirnė: šiek tiek (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pradžioje cukrų bei druską gerai išmaišyk vandenyje, kad ištirptų.
  • Tada supilk actą ir išmaišyk.
  • Gautu mišiniu užpilk silkę (aš ją susipjaustau norimo dydžio gabaliukais).
  • Palik šaldytuve per visą naktį.
  • Po to silkę nuvarvink.
  • Padažui garstyčias išplak su medumi, actu bei aliejumi (jei medus kietas, šiek tiek pašildyk, kad suskystėtų).
  • Tada garstyčių padažą išmaišyk su silkės gabaliukais.
  • Palik maždaug parai šaldytuve, kad skoniai “susidraugautų”.
  • Patiekiant itin tinka apibarstyti pipirnėmis, saulėgrąžų arba žirnių daigais. Pasilepink!

1 komentaras apie “Garstyčių padažas silkei su medumi”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą