Garstyčių padažas prie lašisos

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 2
Skaniai kepti lašišos pjausniai yra patiekalas, kuriam iki restoraninio lygio netrūksta beveik nieko – tik galbūt orkaitėje iškeptų daržovių ir fantastiško skonio švelniai pikantiško garstyčių-medaus padažo.

Keptuvėje lašišos pjausnius iškepsime vos per 10 minučių. Geriausia, jeigu tik turite naudojimui storadugnę ketaus keptuvę, kuri tolygiai įkaista ir labai gerai išlaiko kaitrą – beveik bet koks maistas, paruošas ketaus keptuvėje, bus skanesnis; ta pati taisyklė galioja ir lašišos pjausniams. Vos 5 minutes apkepę vieną pjausnių pusę, apverčiame ir kepame toliau. Tuo pačiu į keptuvę supilame citrinų sultis, medų, suberiame smulkiai sukapotas česnako skilteles. Netrukus nosį pradės kutenti be galo skanus aromatas. Lašišai toliau kepant, šaukštu vis semiame padažą iš keptuvės ir pilame ant lašišos pjausnių viršaus. Kartojame tą daug kartų – tol, kol kepate antrąją pusę, taipogi maždaug 5  minutes. Lašiša iškepa sultinga, sugeria visą citrinų, medaus bei česnakų skonį. Tai – fantastiškas būdas pagaminti lašišą!

Patiekiame iškeptą lašišą su orkaitėje iškeptomis mėgstamomis daržovėmis, pvz. Briuselio kopūstais ir mažais vyšniniais pomidorais. Greit sumaišę garstyčių ir medaus padažo, patiekiame viską vienoje lėkštėje: ką tik iš keptuvės išimtą tobulą lašišą, keptas daržoves ir idealiai derantį padažą.

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • lašišos pjausniai: 2
  • druska: žiupsnelio
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai: žiupsnelio
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
Garstyčių-medaus padažas prie lašišos:
  • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių grūdeliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • druska: žiupsnelio
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai: žiupsnelio
  • džiovintas česnakas: žiupsnelio
  • prieskoninės žolelės: žiupsnelio
Daržovėms:
  • vyšniniai pomidorai: 2
  • Briuselio kopūstai: 2 saujų
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai
  • džiovintas česnakas

Paruošimas

  • Pradžioje paruošk padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėk į dubenėlį ir gerai išmaišyk.
  • Paruošk daržoves. Orkaitę įkaitink iki 220 laipsnių temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  • Tada kepimo skardą išklok su kepimo popieriumi. Ant jo paskleisk perpus perpjautus briuselio kopūstus, šalia sudėk pomidorų šakeles.
  • Apšlakstyk aliejumi, pagardink druska, pipirais bei džiovintais česnakais.
  • Kepk įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštėja.
  • Paruošk lašišą. Lašišos pjausnius iš abiejų pusių apiberk druska bei pipirais pagal savo skonį.
  • Tada į įkaitintą keptuvę (geriausia – ketaus) supilk aliejų ir ištirpink sviestą.
  • Dėk lašišos pjausnius. Kepk ant vidutinės kaitros 5 minutes, po to apversk. Supilk į keptuvę citrinų sultis, sudėk medų ir smulkiai sukapotas česnako skilteles.
  • Kepk dar apie 4-5 minutes, vis semdamas šaukštu padažą iš keptuvės ir pildamas ant lašišos pjausnių viršaus.
  • Lašišai iškepus, nieko nelaukdamas patiek ją su keptomis daržovėmis ir pasiruoštu garstyčių-medaus padažu. Lepinkis!


3 komentarai apie “Garstyčių padažas prie lašisos”

Parašykite komentarą