Garstyčių padažas prie lašisos

Garstyčių padažas prie lašisos

Paruošimas: 45 min Porcijos: 2 Skaniai kepti lašišos pjausniai yra patiekalas, kuriam iki restoraninio lygio netrūksta beveik nieko – tik galbūt orkaitėje iškeptų daržovių ir fantastiško skonio švelniai pikantiško garstyčių-medaus padažo. Keptuvėje lašišos pjausnius iškepsime vos per 10 minučių. Geriausia, jeigu tik turite naudojimui storadugnę ketaus keptuvę, kuri tolygiai įkaista ir labai gerai išlaiko kaitrą … Skaityti toliau

Batatai orkaitėje su sūriu

Kepti batatai orkaitėje skiltelėmis

Šis keptų orkaitėje saldžiųjų bulvių receptas jums patiks labiau, nei manote. Saldžiosios bulvės dar vadinamos batatais, skoniu šiek tiek primena moliūgą, šiek tiek morką ir yra saldžios su ryškia oranžine šerdimi. Jie gali būti patiekiami kaip garnyras, pavyzdžiui, su kalakutiena ar kiauliena, taip pat tinka kaip karštas užkandis. Paruošimo laikas: 35 minutės Porcijos: 3 asmenims … Skaityti toliau

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Mūsų šeima be galo mėgsta orkaitėje keptas daržoves ir tikrai nesvarbu koks metų laikas, nes visada galima rasti tinkančių gražuolių. Mano vyras kartais paprašo paprasčiausiai orkaitėje keptų svogūnų ant skrebučio, nes jie puikia tinka su karštu dubenėliu sriubos. Šį kartą vakarienė su vištiena ir daržovės, kurios yra pačiame gerume šiuo metu Turkijoje. Porcijos: 4 asmenims … Skaityti toliau

Orkaitėje keptos cukinijos su avinžirniais

Orkaitėje keptų cukinijų su avinžirniais receptas

Šios keptos cukinijos su avinžirniais yra puikūs jeigu norite pietums kažko lengvo, maistingo ir skanaus. Taip pat tai puikus būdas įtraukti į savo valgiaraštį gausiai jau pradėjusias augti cukinijas. Avinžirniai – augalinių baltymų, lecitino, B grupės vitaminų, vitamino C ir skaidulų šaltinis. Padeda normalizuoti žarnyno veiklą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerina odos būklę. Produktas įtrauktas … Skaityti toliau

Morkų kepsneliai

Morkų kepsnelių-kotletų receptas

Daržovių kotletai – neįprastas būdas paįvairinti kasdienį meniu nenaudojant mėsos. Jie ruošiami iš visų rūšių daržovių, kiekvieną kartą gaunant originalius patiekalus su unikaliais skoniais. Pavyzdžiui, morkų kotletai džiugins apetitą keliančia oranžine spalva ir maloniu skoniu. Ingredientai: Morkos – 500 g; Pienas – 60 ml; Kiaušiniai – 1 vnt.; Manų kruopos – 30 g; Sviestas – … Skaityti toliau

Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

Atrodytų, kas gali būti paprasčiau už paprastus keptuvėje keptus cukinijų blynus? Tačiau su jais taip pat dažnai kyla problemų: kartais per plona tešla arba daug miltų. Cukinijų blynai iškepa labai greitai, o produktų jiems paruošti galima rasti bet kuriame šaldytuve. 4 porcijos Blynų tešlai: 1 maža jauna cukinija; 1 vidutinio dydžio morka; 1 vidutinio dydžio … Skaityti toliau

Įdaryta cukinija su mėsa ir voveraitėmis

Įdaryta cukinija su mėsa ir voveraitėmis

Jau į pabaigą mano cukinijų derlius. Liko vos viena kita, bet mėgaujuosi jomis iki paskutinio. Šiandien labai greitai sumeistravau šeimai skanius pietus. Nors aš tikrai mėgstu sukiotis virtuvėje. Vis gi kartais patinka ir greitai ką nors paruošti, sumaišyti ir dėti kepti į orkaitę. Kad ji atliktų didžiąją darbo dalį už mane. Porcijos: 2 – 3 … Skaityti toliau

🍆 Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai

Vietoj kieto sūrio, baklažanų suktinukams galima naudoti bet kokį kitą sūrį. Galite naudoti lydytą sūrį lazdelėmis arba tiesiog tepamą sūrį. Baklažanai šiam užkandžiui dažniausiai kepami keptuvėje, tačiau siūlau rinktis dietiškesnį variantą ir kepti orkaitėje. Tam reikės kelis kartus mažiau aliejaus, o tai žymiai sumažins kalorijų kiekį. Ingredientai: Baklažanai (vidutiniai) – 1 vnt.; Varškė – 200 … Skaityti toliau

Kalakutiena įdarytos paprikos

Kalakutiena įdarytos paprikos

Įdarytoms paprikoms paruošti, siūlau dar vieną variantą. Farširuojant paprikas galima naudoti kalakutienos faršą. Paprikas galima patiekti su padažu ir šviežių daržovių salotomis. Ingredientai: 2 didelės saldžiosios paprikos; 170 g maltos kalakutienos; 100 g svogūnų; 40 g morkų; 1 pomidoro; 30 g fermentinio sūrio; šviežias raudonėlis; čili milteliai; druska, pipirai. Padažui: 450 g pomidorų; 2 skiltelės … Skaityti toliau

Daržovių kukuliai su naminiu pomidorų padažu

Daržovių kukuliai su naminiu pomidorų padažu

Video recepto autorius:  15min Urban

Ieva Zasimauskaitė pristato dar vieną vegetarišką patiekalą, kuris dažnai garuoja jos pačios virtuvėje. Tai – koftos arba daržovių kukuliukai, pagardinti pomidorų padažu su jogurtu. Derinys skamba keistai? Nieko panašaus – rezultatas kaip reikiant pamalonins skonio receptorius – įsitikinkite patys. Ieva jums ne tik viską paaiškins, bet ir parodys. Laidoje sužinosite ne tik visas šio recepto subtilybes, bet ir kokią maisto gaminimo gudrybę ieva Zasimauskaitė išmoko Amerikoje. Filmavimo vos nesugadino besiveržiantis „vulkanas“, tačiau Ievos juokas užgožia visus nesklandumus, o paragavę patiekalo pritarsite Ievai – skonis tiesiog tobulas.

Bulvės įdarytos varške

Bulvės įdarytos varške

Atėjus žiemai ir pagaliau paspaudus šaltukui. Sekmadienio pietums skanauti comfort maistą. Taip taip. Tokia turi būti žiema… Dar vienas antigripinis patiekalas, kurį kepant, pakvimpa visi namai. Ingredientai: 4 bulvių; 100g liesos varškės; 1 a.š ar š. lieso jogurto ar grietinės (grietinėlė taip pat puikiai tinka sočiam variantui); 1 didelės skiltelės česnako; šviežiai grūstų pipirų; šviežių … Skaityti toliau

Daržovės su sūriu medaus padaže

Daržovės su sūriu medaus padaže

Ingredientai: nedidelės cukinijos; 700-800 g moliūgo (geriau kvapiojo); pusės balto varškės sūrio; 2 š. medaus; 4. š. alyvuogių aliejaus; 1 š. garstyčių (geriau aštresnių); šlakelio balzaminio acto; šviežiai grūstų pipirų; mėgstamų šviežių žolelių (naudojau krapus bei svogūnų laiškus). Daržovių paruošimas Moliūgą ir cukiniją (jei jauna – nebūtina) nulupame ir supjaustome panašaus dydžio gabalėliais. Medų ištriname … Skaityti toliau

🍆 Mėsa įdarytas baklažanas

Mėsa įdarytas baklažanas

Iš orkaitės vis dar sklinda kažkoks naujas ir nepažįstamas keptų baklažanų kvapas. Visuomet grožėjausi šia daržove tik žvilgsniu, ir kažkaip, dėl man pačiai nežinomų priežasčių, nedrįsau kažko su ja pagaminti. Receptas labai paprastas, praktiškai tereikėjo naudoti viską ko buvo namuose ir kiek spontaniškai sukurti prieskonių derinį, kuris, galbūt, visai ir nederėjo, bet kaip paaiškėjo iškepus, … Skaityti toliau

Daržovių užkepėlė su sūriu

Daržovių užkepėlė su sūriu

Kai nusipirkau mažytį užkepėlės keramikinį indelį (žr. nuotr.) nekantravau jį išbandyti. Ruduo siūlo puokštę įvairiausių gėrybių: cukinijų, baklažanų, moliūgų, porų, salierų ir kitų gardžių daržovių. Paprastas daržovių troškinys ar užkepėlė yra puikus pirmasis patiekalas arba garnyras. Tai sveikas, nekaloringas ir nebrangus užkandis, puikiai tiksiantis ir vėlyvai vakarienei. Pasiruoškite šalia krepšelį šviežios, traškios itališkos duonelės ir gardžiuokitės. … Skaityti toliau

Bulvės su lupena, įdarytos varške ir čili

Bulvės su lupena, įdarytos varške ir čili

Išbandykite paprastą, nebrangų ir gausiai skanų receptą. Originaliai galima gaminti su tradicine varške ir grietine, tačiau veganai, gali įsigyti sojų varškės (arba to pačio tofu) ir įdaryti juo, bet kuriuo atveju, manau jums turėtų patikti. Aš dar ilgai jaučiau čili prieskonius ant savo pirštų galų – labai viliojančiai kvepėjo… Pagaminsim per: 50-60 min. Pamaitinsim: 2 porcijos … Skaityti toliau