Atrodytų, kas gali būti paprasčiau už paprastus keptuvėje keptus cukinijų blynus? Tačiau su jais taip pat dažnai kyla problemų: kartais per plona tešla arba daug miltų.
Cukinijų blynai iškepa labai greitai, o produktų jiems paruošti galima rasti bet kuriame šaldytuve.
4 porcijos
Blynų tešlai:
- 1 maža jauna cukinija;
- 1 vidutinio dydžio morka;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 200 ml pieno;
- 5 v.š. miltų;
- žiupsnis druskos;
- šviežiai malti juodieji pipirai;
- sauja šviežių krapų.
Varškės kremui:
- 100 g varškės;
- 100 ml natūralaus jogurto;
- druska;
- pipirai;
- krapai.
Paruošimas
- Stambia tarka sutarkuokite cukiniją, morką ir svogūną. Daržoves sumaišykite ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje išplakite kiaušinį ir pieną. Po šaukštą berkite miltus ir maišykite, kol subersite visus miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais. Tešla turi būti tiršta, be gumuliukų.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nusunkite skystį nuo daržovių ir įmaišykite jas į blynų tešlą (stenkitės maišyti kuo mažiau). Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Keptuvėje šaukštu formuokite blynus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Dubenyje ištrinkite varškę, kad liktų kuo mažiau grūdelių. Įmaišykite jogurtą. Kremą pagardinkite druska, pipirais, krapais.
- Blynus valgykite karštus su varškės kremu.