Atėjus žiemai ir pagaliau paspaudus šaltukui. Sekmadienio pietums skanauti comfort maistą. Taip taip. Tokia turi būti žiema… Dar vienas antigripinis patiekalas, kurį kepant, pakvimpa visi namai.
Ingredientai:
- 4 bulvių;
- 100g liesos varškės;
- 1 a.š ar š. lieso jogurto ar grietinės (grietinėlė taip pat puikiai tinka sočiam variantui);
- 1 didelės skiltelės česnako;
- šviežiai grūstų pipirų;
- šviežių arba džiovintų krapų;
- keleto pievagrybių.

Bulvių paruošimas
- Bulves išskobiame. Jei turite gražias, jokiu būdu nelupkite luobelės. Bus tik skaniau.
- Česnako skiltelę smulkiai supjaustome arba išspaudžiame. Pievagrybius smulkiai supjaustome ir įmaišome į varškę kartu su jogurtu, česnakais ir krapais.
- Bulves įdarome ir pagardiname šviežiai maltais pipirais.
- Ant kiekvienos bulvės galime uždėti griežinėlį minkšto sūrio su pelėsiu. Skonis bus tobulas. Suvyniojame į foliją.
- Ir kepame apie valandą 200-220 laipsnių orkaitėje kol suminkštėja. Jei dėjote sūrio, dar 10 min pakepkite pravėrę foliją, kad švelniai apskrustų.