Avinžirnių ir fetos sūrio kepsneliai

Avinžirnių ir fetos sūrio kepsnelių receptas

Jei kada valgėte falafel kur nors Egipte ar šiaip arabiškoje pasaulio pusėje, tai šie kepsneliai gali būti pavadinami falafel giminaičiais, na tolimi, bet vistiek. O jei pateiksite su humusu ir marinuotom daržovėm, pvz. agurkėliu, ar marinuotais kopūstais, ar svogūnais, tai tikrai bus taip kaip ir turėtų būti. Šį kartą pagardinau avinžirnius fetos sūriu, nors tikrai … Skaityti toliau

Kalafijorų kepsniai

Kalafijorų kepsniai naminiai

Nusipirkau milžinišką kalafijorą, nes žinau, kad tikrai kepsiu šiuos paplotėlius. Visai nesudėtingi, o svarbiausia skanūs, jokių neįprastų ingridientų nereikalaujantis receptas. Tačiau vienas dalykas, kuris juos padaro kitokius, būtent jogurtas su paprikomis ir granatais. Na granatų gal visai ir nereikia, bet namuose buvo, o ir visai įdomus jausmas, kai kramtant jie sproginėja burnoje suteikdami saldžiarūgštį skonį. … Skaityti toliau

Garuose virti kopūstų kotletukai

Greitai paruošiami garuose virti kopūstų kotletukai be mėsos

Domina sveika mityba? Tada siūlau šiandien išbandyti puikų kotletų receptą. Jie bus paruošti iš kopūstų. Jei daržovė jauna, pirminį troškinimo etapą galima praleisti. Kopūstai nėra magiškos daržovės, tačiau tikrai turi labai daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Šiuolaikiniai mokslininkai nustatė, kad gydomosios baktericidinės kopūsto savybės priklauso nuo jame esančio lizozimo. Šiomis dienomis kopūstų yra įvairių rūšių, … Skaityti toliau

Kotletai iš kopūstų

Kopūstų kotletų receptas

Kopūstų kotletai keptuvėje – išties genialus kulinarinis išradimas, leidžiantis atskleisti baltųjų kopūstų skonį iš naujos pusės. Šis originalus patiekalas padės paįvairinti ne tik mėsos valgytojų, bet ir kiaušinius bei pieno produktus vartojančių vegetarų mitybą. Ingredientai: Baltieji kopūstai – 500 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Svogūnai – 2 galvos; Petražolės – 1 kekė; Kietasis sūris – … Skaityti toliau

Morkų kepsneliai

Morkų kepsnelių-kotletų receptas

Daržovių kotletai – neįprastas būdas paįvairinti kasdienį meniu nenaudojant mėsos. Jie ruošiami iš visų rūšių daržovių, kiekvieną kartą gaunant originalius patiekalus su unikaliais skoniais. Pavyzdžiui, morkų kotletai džiugins apetitą keliančia oranžine spalva ir maloniu skoniu. Ingredientai: Morkos – 500 g; Pienas – 60 ml; Kiaušiniai – 1 vnt.; Manų kruopos – 30 g; Sviestas – … Skaityti toliau

Pupelių kotletai

Pupelių kotletų receptas

Vienas iš receptų siūlo sumalti virtas pupeles su svogūnais, kiaušiniu, druska ir prieskoniais, formuoti kotletus ir kepti juos aliejuje. Kitame recepte siūloma sumalti virtas pupeles su cukinija, svogūnais, česnakais ir kiaušiniu. Recepte taip pat nurodoma, kad pupelių kotletukai gavosi minkšti ir purūs. Pupelių kotletai yra naudingi sveikatai dėl jų ingredientų. Pupelėse yra daug magnio, kuris … Skaityti toliau

Cukinijų kotletai su bulvėmis

Cukinijų kotletai su bulvėmis

Labai sėkmingas cukinijų kotletų su bulvėmis receptas. Subtilūs, skanūs ir sotūs kotletai patiks net nemėgstantiems cukinijų. Cukinijų kotletus su kvapniu padažu galima patiekti karštus arba šaltus – puikus patiekalas vasaros ir rūdenio sezonui. Ingredientai Kotletams: Cukinijos – 600 g (2 vnt.); Bulvės – 250 g (2 vnt.); Kiaušiniai – 2 vnt.; Avižiniai dribsniai – 40 … Skaityti toliau