Garuose virti kopūstų kotletukai

Domina sveika mityba? Tada siūlau šiandien išbandyti puikų kotletų receptą. Jie bus paruošti iš kopūstų. Jei daržovė jauna, pirminį troškinimo etapą galima praleisti.

Kopūstai nėra magiškos daržovės, tačiau tikrai turi labai daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Šiuolaikiniai mokslininkai nustatė, kad gydomosios baktericidinės kopūsto savybės priklauso nuo jame esančio lizozimo. Šiomis dienomis kopūstų yra įvairių rūšių, kurios pasižymi skirtingomis naudingomis savybėmis.

Ingredientai:

  • Kopūstai – 500 g;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Manų kruopos – 3 šaukštai;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį;
  • Sviestas – 20 g.

Paruošimas:

  1. Kopūstą susmulkinkite plonomis juostelėmis.
  2. Į puodą įdėkite sviesto ir sudėkite pjaustytus kopūstus. Uždarykite dangtį ir troškinkite 40 minučių. Jei daržovė jauna, troškinimo etapą galima praleisti.
  3. Troškintus kopūstus šiek tiek atvėsinkite ir susmulkinkite trintuvu.
  4. Įmuškite kiaušinius, įberkite manų kruopų, druskos, maltų pipirų ir per spaudą išspaustą česnaką. Išmaišykite ir atidėkite 15-kai minučių.
  5. Iš faršo suformuokite nedidelius vienodo dydžio kotletukus.
  6. Dėkite į kiauradugnį puodą vieną šalia kito, statykite jį ant puodo su vandeniu ir virkite  10 minučių.
  7. Atidarykite dangtį, atsargiai apverskite kotletukus ir dar pavirkite 10 minučių.

Kopūsto nauda

  • Gūžiniuose kopūstuose esantis vitaminas C yra askorbinogeno pavidalo. Ši medžiaga išlieka net gi išvirus kopūstą, o raugintuose kopūstuose išlieka net gi 1/3 vitamino C.
  • Gūžiniuose kopūstuose taip pat yra vitamino U, kuris apsaugo skrandį ir dvylikapirštę žarną nuo opų susidarymo.
  • Lyginant su kitomis kopūstų rūšimis, gūžiniame kopūste yra daug natrio ir geležies.
[the_ad id=”13110″][the_ad id=”9498″] [the_ad id=”6308″]

 



Parašykite komentarą