Maltos mėsos šnicelis keptuvėje

Šnicelis yra vienas iš paprasčiausių ir patraukliausių mėsos patiekalų. Tradiciškai tai visas mėsos gabalas, lengvai pamuštas virtuviniu plaktuku, apvoliotas kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkeptas aliejuje. Šis gaminimo procesas leidžia pasiekti traškią auksinę plutą, kuri akimirksniu pažadina apetitą. Be klasikinių receptų, yra ir alternatyva – maltos mėsos šnicelis keptuvėje. Šis patiekalas yra puikus sprendimas greitai paruošti vakarienę su tuo, kas yra po ranka.

  • Porcijos: 5
  • Paruošimo laikas: 70 min.

Ingredientai:

  • Maltos mėsos – 420 g;
  • Kiaušiniai 2 vnt.;
  • Džiūvėsėliai – 5 v.š.;
  • Augalinis aliejus 5 v.š.;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Šnicelio paruošimas:

Paruošti maltos mėsos šnicelį lengva, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

Šnicelio paruošimas
Šnicelio paruošimas
  1. Faršą dėkite į gilų dubenį (naudojome kiaulienos + jautienos faršą). Druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Maltą mėsą sumuškite keldami virš dubens ir mesdami atgal. Pakartokite šiuos veiksmus maždaug 20 kartų, kad masė susispaustų.
  2. Paruoštą faršą padalinkite į 5 lygias dalis. Iš kiekvieno suformuokite nedidelį plokščią paplotėlį.
  3. Padėkite ruošinį ant maistinės plėvelės krašto. Uždenkite kitu kraštu ir atsargiai suformuokite ploną plokščią šnicelį. Pakartokite veiksmus su likusia malta mėsa.
  4. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius iki vientisos masės. Gautą mišinį supilkite į plokščią lėkštę. Į atskirą plokščią lėkštę užbarstykite džiūvėsėlius.
  5. Šnicelio ruošinį dėkite į lėkštę su kiaušinių mišiniu. Kad nepažeistumėte jo vientisumo, neapverskite ruošinio, o sutepkite kulinariniu šepetėliu.
  6. Iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite veiksmus su likusiais ruošiniais.
  7. Keptuvėje įkaitinkite 1 v.š. augalinio aliejaus. Dėkite šnicelius ir kepkite 4-5 minutes. Tada apverskite ir kepkite, kol suminkštės (3-4 minutes). Paruoštą šnicelį perkelkite į lėkštę. Išvalykite keptuvę nuo aliejaus ir džiūvėsėlių. Pašildykite dar 1 v.š. augalinio aliejaus ir kepkite likusius šnicelius. Skanaus!

Paruoštus maltos mėsos šnicelius rekomenduojama patiekti iš karto po gaminimo, kol plutelė išlieka kuo traškesnė. Pasirinktinai patiekite juos su kokių garnyrų arba šviežių daržovių salotomis. Nepaisant paruošimo paprastumo, patiekalas turi puikų skonį. Džiūvėsėliai tarsi užsandarina mėsos sultis viduje, todėl šniceliai būna švelnūs ir sultingi.



Parašykite komentarą