Avinžirnių ir fetos sūrio kepsneliai

Jei kada valgėte falafel kur nors Egipte ar šiaip arabiškoje pasaulio pusėje, tai šie kepsneliai gali būti pavadinami falafel giminaičiais, na tolimi, bet vistiek. O jei pateiksite su humusu ir marinuotom daržovėm, pvz. agurkėliu, ar marinuotais kopūstais, ar svogūnais, tai tikrai bus taip kaip ir turėtų būti. Šį kartą pagardinau avinžirnius fetos sūriu, nors tikrai puikiai tiktų lietuviška varškė, tik gal skonis būtų švelnesnis. Juk fantazijai ribų nėra.

Reikia:

  • 1 st avinžirnių (nevirtų, arba apie 500ml skardinės jau virtų);
  • 1 skiltelės česnako;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos ir čili pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminam:

  1. Avinžirnius iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti nakčiai. Ryte išvirti.
  2. Į smulkintuvą sudėti atvėsusius avinžirnius, ir fetą. Viską susmulkinti. Perdėti į dubenį. Įtarkuoti česnaką, pagardinti druska ir čili pipiru, į maišyti kiaušinį.
  3. Suformuoti paplotėlius. Gaunasi 10, nors priklausys nuo dydžio.
  4. Įkaitinti keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus ir apkepinti ant nedidelės ugnies kol abi pusės apskrus.
  5. Pateikti šiltus su salotom ir mėgstamu padažu. Puikiai tiks su humusu ar graikiškaja tzaziki ( jogurto, agurkų ir česnako padažas). Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą