Cukinijų kotletai su bulvėmis

Labai sėkmingas cukinijų kotletų su bulvėmis receptas. Subtilūs, skanūs ir sotūs kotletai patiks net nemėgstantiems cukinijų. Cukinijų kotletus su kvapniu padažu galima patiekti karštus arba šaltus – puikus patiekalas vasaros ir rūdenio sezonui.

Ingredientai

Kotletams:

  • Cukinijos – 600 g (2 vnt.);
  • Bulvės – 250 g (2 vnt.);
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Avižiniai dribsniai – 40 g (6 šaukštai);
  • Kvietiniai miltai – 20 g (2 šaukštai);
  • Česnakai – 2-3 skiltelės;
  • Krapai – 10 g;
  • Malta paprika – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – kepimui;
  • Druska – pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį.

Padažui:

  • Majonezas – 60 g;
  • Grietinė 20% – 60 g;
  • Česnakas – 2-3 skiltelės;
  • Krapai – 5 g.

Paruošimas

  1. Cukinijas ir bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Pasūdykite, išmaišykite ir sudėkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių, kad daržovės išsiskirtų sultys. O kadangi tarkuotos cukinijos ir bulvės dedamos į kiaurasamtį, sultys iš karto nutekės, todėl nepamirškite po apačią padėti gilų dubenį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kiaušinius, išspausta česnaką. Įberkite paprikos ir druskos bei pipirų pagal skonį. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Palikite 10-15 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų.
  3. Nuo sulčių pertekliaus išspauskite daržoves ir suberkite į dubenį su avižiniais dribsniais.
  4. Suberkite smulkiai pjaustytus šviežius krapus ir gerai išmaišykite kotletų masę.
  5. Formuojame 45-50 g sveriančius kotletus. Kepkite karštoje keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Ir tada kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po uždarytu dangčiu apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  6. Keptus cukinijų kotletus su bulvėmis sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 ° C 15-20 minučių.
[the_ad id=”6305″]
Padažui: grietinę sumaišyti su majonezu, suberti smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus krapus. Kruopščiai išmaišykite ir padažas paruoštas!

Cukinijų kotletus su padažu patiekite karštus arba šaltus.

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą