Turinys:
Labai sėkmingas cukinijų kotletų su bulvėmis receptas. Subtilūs, skanūs ir sotūs kotletai patiks net nemėgstantiems cukinijų. Cukinijų kotletus su kvapniu padažu galima patiekti karštus arba šaltus – puikus patiekalas vasaros ir rūdenio sezonui.
Ingredientai
Kotletams:
- Cukinijos – 600 g (2 vnt.);
- Bulvės – 250 g (2 vnt.);
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Avižiniai dribsniai – 40 g (6 šaukštai);
- Kvietiniai miltai – 20 g (2 šaukštai);
- Česnakai – 2-3 skiltelės;
- Krapai – 10 g;
- Malta paprika – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – kepimui;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį.
Padažui:
- Majonezas – 60 g;
- Grietinė 20% – 60 g;
- Česnakas – 2-3 skiltelės;
- Krapai – 5 g.
Paruošimas
- Cukinijas ir bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Pasūdykite, išmaišykite ir sudėkite į kiaurasamtį. Palikite 15-20 minučių, kad daržovės išsiskirtų sultys. O kadangi tarkuotos cukinijos ir bulvės dedamos į kiaurasamtį, sultys iš karto nutekės, todėl nepamirškite po apačią padėti gilų dubenį.
- Atskirame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kiaušinius, išspausta česnaką. Įberkite paprikos ir druskos bei pipirų pagal skonį. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Palikite 10-15 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų.
- Nuo sulčių pertekliaus išspauskite daržoves ir suberkite į dubenį su avižiniais dribsniais.
- Suberkite smulkiai pjaustytus šviežius krapus ir gerai išmaišykite kotletų masę.
- Formuojame 45-50 g sveriančius kotletus. Kepkite karštoje keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Ir tada kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po uždarytu dangčiu apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Keptus cukinijų kotletus su bulvėmis sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 ° C 15-20 minučių.
Padažui: grietinę sumaišyti su majonezu, suberti smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus krapus. Kruopščiai išmaišykite ir padažas paruoštas!
Cukinijų kotletus su padažu patiekite karštus arba šaltus.
[the_ad id=”9498″]