Kalafijorų kepsniai

Nusipirkau milžinišką kalafijorą, nes žinau, kad tikrai kepsiu šiuos paplotėlius. Visai nesudėtingi, o svarbiausia skanūs, jokių neįprastų ingridientų nereikalaujantis receptas. Tačiau vienas dalykas, kuris juos padaro kitokius, būtent jogurtas su paprikomis ir granatais. Na granatų gal visai ir nereikia, bet namuose buvo, o ir visai įdomus jausmas, kai kramtant jie sproginėja burnoje suteikdami saldžiarūgštį skonį.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 1 vidutinio dydžio kalafijoras;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 4 v.š. (nubraukti) miltų;
  • 1 svogūnas;
  • Druska ir juodieji pipirai;
  • Aliejaus kepimui.

Pagardui:

  • 2 raudonosios paprikos;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Druska ir juodieji pipirai;
  • 200 ml natūralas jogurto;
  • 1 v.š. granatų sėklų (nebūtina).

Gaminam:

  1. Kalafijorą sulaužykite į nedidelius gabalėlius ir išvirkite garuose apie 15 minučių, kol bus minkšti. Sudėkite juos į dubenį ir leiskite atvėsti. Tada šakute sutrinkite, kad gautųsi maži gabaliukai.
  2. Į dubenį su kalafijorais sudėkite kiaušinį, miltus, smulkiai pjaustytą svogūną, druskos ir juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.
  3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Suformuokite kepsnelius ir kepkite apie 4 minutes iš abiejų pusių.
  4. Pasiruoškite pagardą. Išimkite sėklas iš paprikos ir ją smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite paprikas. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pakepinkite apie 3-4 minutes kol šiek tiek suminkštės, bet neturi būti visiškai minkštos. Šiek tiek atvėsinkite. Nulupkite česnakus ir smulkiai sutarkuokite. Dubenyje sumaišykite jogurtą su česnaku, sudėkite paprikas kartu su likusiu aliejumi. Išmaišykite. Ant viršaus suberkite granatų sėklas.

Pateikite kalafijorų paplotėlius su jogurto pagardu. Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”]


Parašykite komentarą