Kotletai iš bulvių

Vienas iš receptų siūlo sumaišyti virtas bulves su maltos mėsos gabaliukais, smulkintu svogūnu ir prieskoniais. Gautą masę reikia formuoti į kotletus ir kepti ant vidutinio stiprumo ugnies su aliejumi.

Dar vienas receptas siūlo sumaišyti virtas bulves su kumpiu, druska, aitriąja paprika ir kiaušiniu. Gauta tešla formuojama į kotletus ir kepama aliejuje ant vidutinio stiprumo ugnies. Kitame recepte siūloma sumaišyti virtas bulves su sviestu, kiaušiniais ir miltais.

Ingredientai:

  • 0,5 kg virtų bulvių;
  • 250 g kumpio;
  • 150 g kieto sūrio;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Krapai – pagal skonį;
  • Druska, pipirai – pagal skonį.

Paruošimas

  1. Bulves, iš anksto išvirtas (su lupena) nuvalykite ir sutarkuokite burokine tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį, kumpį supjaustykite mažais kubeliais, žalumynus susmulkinkite peiliu. Patogiausia bulves išvirti iš anksto. Jei turite vakarykštės bulvių košės, galite naudoti ją.
  2. Sumaišykite visus susmulkintus ingredientus viename dubenyje, išspauskite česnaką.
  3. Dabar viską sumaišykite. Druską ir pipirus dėkite pagal savo skonį.
  4. Rankomis suformuojame mažus pailgus kotletus. Dedame ant kepimo skardos ar į kepimo indą.
  5. Kiaušinį arba tiesiog kiaušinio trynį išplakite šakute ir šepetėliu patepkite kotletus.
  6. Siunčiame į orkaitę, įkaitintą iki 190 C. Kepame apie 20 min. Patiekite karštus.

Ant viršaus galite užpilti grietinės, bet tai neprivaloma. Skanaus!

[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą