Turinys
Vienas iš receptų siūlo sumalti virtas pupeles su svogūnais, kiaušiniu, druska ir prieskoniais, formuoti kotletus ir kepti juos aliejuje. Kitame recepte siūloma sumalti virtas pupeles su cukinija, svogūnais, česnakais ir kiaušiniu. Recepte taip pat nurodoma, kad pupelių kotletukai gavosi minkšti ir purūs.
Pupelių kotletai yra naudingi sveikatai dėl jų ingredientų. Pupelėse yra daug magnio, kuris padeda išlaikyti gerą cholesterolio lygį kraujyje. Be to, pupelės yra baltymų ir skaidulų šaltinis.
Kepant morkas, svogūnus ir česnakus bei gausybę įvairių prieskonių šie kotletai labai kvapnūs. O pupelių dėka kotletukai yra sotūs ir maistingi.
Ingredientai:
- Svogūnai – 1 vtn.;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Morkos – 2 vtn.;
- Augalinis aliejus – 1 v.š. + kepimui;
- Druska – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Maltų kmynų – 1 a.š.;
- Maltos kalendros – ¹⁄₂ šaukštelio;
- Malto čili – ¹⁄₂ šaukštelio;
- Malti kajeno pipirai – ¹⁄₄ šaukštelio;
- Raudonos konservuotos arba virtos pupelės – 450–500 g;
- Greitai paruošiami avižiniai dribsniai – 50 g;
- Sojų padažas – 1 v.š.
Paruošimas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Morkas sutarkuoti.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūną bei česnaką. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
- Suberkite morkas, kmynus, kalendras, čili ir kajeno pipirus. kepkite maišydami, kol morkos suminkštės. Nuimti nuo ugnies.
- Pupeles sutrinkite trintuvu. Sudėkite keptas daržoves, avižinius dribsnius ir sojos padažą. Kruopščiai išmaišykite.
- Iš maltos mėsos suformuokite kotletus, sudėkite ant plokščio indo ir 30-čiai min. įdėkite į šaldiklį. Šaldyti reikia, kad kotletai geriau išlaikytų formą.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kotletus galima iš anksto apvolioti džiūvėsėliuose.