Turinys
Dribsniai užpilimi karštu vandeniu ir paliekami išbrinkti. Tada į dubenį su išbrinkusiais ir nusunktais avižiniais dribsniais įmušamas kiaušinis, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, pipirai, druska ir kiti prieskoniai pagal skonį. Viskas gerai išmaišoma ir su šauktu dedama į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kotletai kepami kol apskrus iš abiejų pusių.
Kotletams gaminant naudojami paprasti produktai, tokie kaip svogūnai, česnakai, kiaušiniai, druska ir pipirai. Kai kuriems receptams reikalinga bulvė arba morka. Taip pat galima pridėti žalumynų ar sojos padažo. Receptuose taip pat siūloma masę formuoti rankomis arba šaukšto pagalba.
[the_ad id=”9498″]Avižiniai kotletai yra lengvai paruošiami ir gali būti valgomi tiek karšti, tiek šalti. Jie tinka kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis piknikui ar kelionei.
Mūsų siūlomi kotletai savo išvaizda ir net skoniu bei kvapu primena mėsą, ypač jei į juos įdedate sultinio kubelio. O ingredientai tokie paprasti, kad tikrai kiekvienas gali pasigaminti.
Ingredientai:
- Greitai paruošiami avižiniai dribsniai – 100 g;
- Vanduo – 100 ml;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Bulvė – 1 vnt.;
- Druska – pagal skonį;
- Džiovintas česnakas – pagal skonį;
- Augalinis aliejus – 4-5 v.š.
Paruošimas
- Avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu. Išmaišykite ir palikite pastovėti 15-20 minučių.
- Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, o nuskustas bulves – stambia tarka.
- Sumaišykite dribsnius su daržovėmis, druska ir česnaku. Palikite dar 15 minučių.
- Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Jis turėtų visiškai uždengti keptuvės dugną.
- Išdėliokite kotletus. Kepkite po dangčiu iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.