Vištienos suktinukai su rudos spalvos plutele ir oranžinės spalvos morkų įdaru, puikiai tiks kiekvienai dienai ar net kalėdiniam stalui kaip užkandis. Išbandykite mūsų paruoštą receptą.
Ingredientai:
- Vištos krūtinėlė – 1 vnt.;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Įdarui:
- Morkos (vidutinės) – 1 vnt.;
- Kietasis sūris – 50-70 g;
- Česnakai – 2-3 skiltelės;
- Jogurtas – pagal skonį;
- Petražolės – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Suktinukų paruošimas:
- Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais, šiek tiek pamuškite, įberkite druskos, pipirų, palikite pastovėti, kad įsigertų prieskoniuose.
- Įdarui paruošti nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, į mišinį suberkite tarkuotą sūrį, kapotas petražoles, smulkintą česnaką.
- Išmaišykite mišinį, įpilkite jogurto ir druskos.
- Įdarą suvyniokite į vištienos filė gabaliukus ir sutvirtinkite siūlais arba dantų krapštukais.
- Apkepkite suktinukus įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, nuimkite siūlus.
- Vištienos suktinukus išdėliokite ant kepimo skardos, užpilkite trupučiu vištienos sultinio arba vandens ir kepkite orkaitėje 30 – 40 min.
Patarimas: įdarytus vištienos suktinukus galima patiekti supjaustytus ant žalių salotų lapų kaip kalėdinį užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą su tinkamu ir mėgstamu garnyru.