Vištienos suktinukai su morkų ir sūrio įdaru

Vištienos suktinukai su rudos spalvos plutele ir oranžinės spalvos morkų įdaru, puikiai tiks kiekvienai dienai ar net kalėdiniam stalui kaip užkandis. Išbandykite mūsų paruoštą receptą.

Ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė – 1 vnt.;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Įdarui:

  • Morkos (vidutinės) – 1 vnt.;
  • Kietasis sūris – 50-70 g;
  • Česnakai – 2-3 skiltelės;
  • Jogurtas – pagal skonį;
  • Petražolės – pagal skonį;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Suktinukų paruošimas:

  1. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais, šiek tiek pamuškite, įberkite druskos, pipirų, palikite pastovėti, kad įsigertų prieskoniuose.
  2. Įdarui paruošti nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, į mišinį suberkite tarkuotą sūrį, kapotas petražoles, smulkintą česnaką.
  3. Išmaišykite mišinį, įpilkite jogurto ir druskos.
  4. Įdarą suvyniokite į vištienos filė gabaliukus ir sutvirtinkite siūlais arba dantų krapštukais.
  5. Apkepkite suktinukus įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, nuimkite siūlus.
  6. Vištienos suktinukus išdėliokite ant kepimo skardos, užpilkite trupučiu vištienos sultinio arba vandens ir kepkite orkaitėje 30 – 40 min.
Patarimas: įdarytus vištienos suktinukus galima patiekti supjaustytus ant žalių salotų lapų kaip kalėdinį užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą su tinkamu ir mėgstamu garnyru.


Parašykite komentarą