Cukinijos įdarytos grikiais

Tai labai lengvas patiekalas , tiems kurie prisižiuri figūrą arba yra vegetarai. Šį patiekalą prieš kelis metus pamačiau vienoje kulinarinėje knygoje – man kaip grikių megėjai buvo privaloma jį išbandyti! Pabandžiusi iškart pamėgau šį derinį. Geriausia rinktis mažesnes cukinijas šiam patiekalui, taip įdarytos jos bus neištižusios ir atrodys labai gražiai patiekant. Jos gali būti naudojamos ir kaip garnyras – bet man skanu valgyti jas vienas!

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 1 pakelio virtų grikių (150g);
  • 100 g koncervuotų kukurūzų;
  • 1 kiaušinio;
  • 80-90 g fetos sūrio;
  • 1 pomidoro;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 daržovių sultinio kūbelio;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • druskos ir juodujų pipirų pagal skonį;
  • šiektiek alyvuogių aliejaus.

Paruošimas:

  1. Vandenyje su sultinio kūbeliu išvirkite grikius.
  2. Cukinijas supjaustykite bokšteliais ir išskuobkite jų vidų.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną, pomidorą ir česnaką – bei išskuobtą cukinijų vidų. Aš jo niekada neišmetu – stengiuosi sunaudoti.
  4. Keptuvėje su sviestu pakepkite šias daržoves kol jos apskrus.
  5. Apskrudus daržovėms į keptuvę įdėkite kukurūzus ir grikius, šiektiek pakepinkite.
  6. Tada sudėkite smulkintą fetos sūrį ir įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite kiaušinį. Pakepinkite dar 1-2 minutes.
  7. Pripildykite cukinijų bokštelius paruoštų įdaru, sudėkite į skardą su kepimo popieriumi. Apšlakstykite su šiektiek alyvuogių aliejaus.
  8. Kepkite iki 200° įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą