Įdarytos džiovintos paprikos

Gal ir ne pats geriausiai atrodantis patiekalas, bet tikrai nereikia apsigauti išvaizda, nes tikrai labai skanu. Jei jau kada buvote Turkijos turguje (ne turistiniame) arba kokioje ekologiškais produktais prekiaujančioje mažytėje parduotuveje, arba kokiame kaimo prekemis prekiaujancioje parduotuvėlėje, tai tikrai matėte kabaliuojančias suvertas džiovintas paprikas, baklažanus ar cukinijas. O juk visgi dar žiema, tai kada jei ne dabar reikia džiovintas daržoves išbandyti. Kaip sakoma ‘eat seasonally’.

Reikia:

  • apie 20 džiovintų paprikų;
  • 1 st ryžių;
  • 2 v.š. kedro riešutų;
  • 2 v.š. džiovintų juodųjų serbentų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • aliejaus;
  • čiobrelio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • saujelės petražolių;
  • 1 lupto pomidoro;
  • 2 v.š. granatų sirupo arba dar kartais vadinamu actu.

Jei norite mėsiško varianto, tai galite idėti jautienos faršo.

Gaminam:

  1. Pirmiausia džiovintas paprikas užplikome verdančiu vandeniu ir palaukiame apie 15 min.
  2. Ryžius nuplauname ir sudedame į dubenį. Kartu supjaustome pomidorą, petražoles, sudedame kedro riešutus, juoduosius serbentus.
  3. Svogūną ir česnakus susmulkiname ir trumpai apkepame su trupučiu aliejaus, kol suminkštėja. Tada sudedame į ryžių įdarą. Išmaišome, pagardiname druska, pipirais, čiobreliu bei granatų sirupu. Įpilame dar šaukštą aliejaus.
  4. Paprikas įdarome ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu ir šaukštu aliejaus. Užviriname ir verdame apie 15 min kol ryžiai išvirs ir vanduo beveik visas suvirs. Tada dar uždengus puodą palaikome apie 10min.

Pateikiame su citrinos skiltele. Galite valgyti tiek šiltus tiek šaltus. Karštus valgykite su jogurtu. Skanaus.

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą