Pupelių troškinys su dešrelėmis

Šis troškinys primena tradicinį Prancūzijos patiekalą cassoulet, kurio pavadinimas kilo iš specialaus troškinio puodo pavadinimo. Tai yra ilgai ruošiamas troškinys su įvairių rūšių mėsa ir pupelėmis. Šis troškinys puikus būdas sunaudoti pomidorus. 🍅

Ingredientai:

  • 6 -8 kepamų dešrelių;
  • 50 g rūkytos šoninės;
  • 2 skardinių koncervuotų baltųjų pupelių (po 400g);
  • 2 saliero lapkočių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 3 pomidorų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 a.š Provanso žolelių;
  • 2 lauro lapų;
  • aliejaus kepti;
  • druskos ir juodujų pipirų pagal skonį;
  • apie 0.5l vandens.

Paruošimas:

  1. Šoninę ir svogūna smulkiai supjaustykite.
  2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu, jį nupilkite ir perliekite pomidorus šaltu vandeniu. Nulupkite odeles ir supjaustykite mažais gabaliukais.
  3. Morką nuskuskite ir kartu su salierais supjaustykite griežinėliais.
  4. Dešreles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Dideliame puode įkaitiname šlakelį aliejaus, pakepiname dešreles kol apskrus, išiimame ir atidedame.
  6. Nulupame ir sutraiškome česnakų skilteles.
  7. Į puodą suberiame šoninę , svogūnus, česnakus ir pomidorus. Pagardiname druska ir pipirais. Pajepiname kelias minutes.
  8. Sudedame dešreles, įpilame vandens , kad apsemtų ir užviriname.
  9. Į puodą suberiame morkas, salierus, prieskonines žoleles, nustatome nedidelę kaitrą ir troškiname apie 30min. Karts nuo karto pamaišome ir oatikriname ar nereikia pripildyti vandens.
  10. Pupeles perplauname šaltu vandeniu, suberiame į puodą ir dar patroškiname 10 minučių. Skanaus!


Parašykite komentarą