Drėgnas brownie su riešutų sviestų

IŠSKIRTINAI DRĖGNAS BROWNIE SU RIEŠUTŲ SVIESTU ✨ Šis šokoladinis pyragas yra tiesiog nuostabus – labai drėgnas, fudge tekstūros, išraiškingo sodraus šokolado skonio. Tradicinis brownie gaminamas be bananų, tačiau šiame recepte jie naudojami ir būtent jie priduoda tos papildomos nuostabios drėgmės pyragui. Tai tobulas desertas tikriems šokolado gerbėjams.

Ingredientai:

  • 2 bananai (prinokę)⁣;
  • 1 didelis kiaušinis⁣;
  • 100g kakavos⁣;
  • 1 a.š. kepimo miltelių⁣;
  • 1 a.š. druskos⁣;
  • 225g sviesto⁣;
  • 250g cukraus⁣;
  • 250g juodojo šokolado⁣;
  • 180g universalių miltų⁣;
  • 70g žemės riešutų sviesto (nesaldinto)⁣.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 176 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą išklodami ją kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sutrinkite prinokusius bananus. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Sudėkite sausus ingredientus: miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Maišykite iki kol neliks sausų ingredientų. Atidėkite į šalį iki kol prireiks.
  4. Kaitinimui skirtame puode ištirpinkite sviestą, cukrų ir juodąjį šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa ir blizgi. Neleiskite jai užvirti.
  5. Gautą mišinį supilkite ant bananų masės. Maišykite tik iki kol masė susijungs į vieną, nepermaišykite.
  6. Supilkite į pasiruoštą kepimo formą.
  7. Ant viršaus, šaukšto ar konditerinio maišelio pagalba, paskirstykite riešutų sviestą.
  8. Kepkite 28min.
  9. Išėmus pyragą iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ar pjaustymo lentelės su visa kepimo forma ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar net pernakt.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą