Tamsus šokoladinis pyragas

Prieš gamindama jau galvojau, kad net jei ir subliukš tas pyragas, tai vistiek juk viduje yra šokolado, tai gausis lyg ir brownie. Kitaip sakant, šokolado niekada nebūna per daug. Galutinis rezultatas nenuvylė, tačiau asmeniškai man patinka šiek tiek drėgnesni pyragai, tačiau šis receptas tikrai tiktų, jei sugalvotumėte pertepti pyragą kokiu tai gaiviu kremu. Beto, jis nėra labai saldus, todėl, jei mėgstate saldesnius kepinius, tai dėkite daugiau cukraus arba paprasčiausiai saldesnį kremą. Taigi receptas išbandytas ir manau visai pavykęs.

Reikia:

  • 80 g tamsaus šokolado;
  • 150 g margarino;
  • 80 g cukraus;
  • 1 pakelio vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 kiaušinio trynių;
  • 2 kiaušinio baltymų;
  • 165 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 20 g kakavos.

Pyrago glaistui: 1 pakelio šokoladinio glaisto arba 80g tirpinto šokolado ir 1 a.š. sviesto

Gaminam:

  1. Sviestą ir šokoladą ištirpiname karšto vandens vonelėje, tada truputį atvėsiname.
  2. Kiaušinius ir 2 trynius sumaišome su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Su mikseriu plakame apie 2 minutes, tada sudedame miltus, kepimo miltelius ir tirpintą šokoladą su sviestu, bei kakavą. Viską išmaišome.
  3. 2 kiaušinio baldymus išplakame iki baltų putų ir lėtai įmaišome į pyrago tešlą.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 160C ir kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą (gavosi gana tiršta) ir dedame į orkaitę 40 min. (Man užteko ir 30 min). Tada pyragą atvėsiname.
  5. Šokoladą ištirpiname su sviestu ir užpilame ant pyrago, jei norite papuoškite riešutais. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą