Šį kartą trumpai ir aiškiai: traškus viršus slepiantis minkštą, drėgną ir labai šokoladinę širdį. Daugybę kartų išbandytas receptas, nenuvylęs net ir tuomet, kai reikėjo nustebinti net ir išrankiausius. Sakau iš karto – užsidarykite visus langus, duris ir užkaišiokite plyšius kepdami šį skanėstą, mat galite sulaukti kaimynų dėmesio. Sunku atsispirti, kai šokolado kvapas užvaldo visus namus!
- Paruošimas: 15 min
- Kepimas: 40 min
- Bendras paruošimo laikas: 55 min
- Porcijos: 15 brownies
Ingredientai:
- 75 g juodojo šokolado (70 % kakavos);
- 75 g sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 200 g rudojo cukraus;
- 100 g miltų;
- 100 g pistacijų riešutų (nesūdytų);
- 50 g juodojo šokolado (50 % kakavos).
Brownies paruošimas:
- Visų pirma išlydikyte sviestą ir juodąjį šokoladą (70 % kakavos) karščiui atspariame inde ant vandens vonelės (t.y. nedideliame puode užvirinkite šiek tiek vandens, ir indą su šokoladu ir sviestu uždėkite ant pastarojo taip, kad neliestų vandens, tačiau išsilydytų ant garų). Nuolat maišykite ir ištirpus palikite, kad šiek tek atvėstų.
- Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi iki kol tūris padvigubės ir taps šviesus (3-5 min).
- Į kiaušinių plakinį supilkite išlydytą sviestą su šokoladu ir išmaišykite mentele (geriausia silikonine).
- Po truputį įmaišykite persijotus miltus, smulkiai supjaustytą šokoladą ( 50% kakavos) ir grubiai smulkintus pistacijų riešutus.
- Išklokite kepimo popieriumi stačiakampią platesnę ir žemą kepimo formą, ir supilkite gautą masę, kurios aukštis turėtų būti apie 2 cm.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 150° apie 40-45 min. Patikrinkite su dantų krapštuku- įsmeigus į vidurį turėtų likti sausas.
- Leiskite atvėsti ant grotelių ir tik tuomet išimkite iš kepimo formos. Supjaustykite kvadratėliais.