Kalakutiena sūrio padaže

Prie šios kalakutienos tiks bet koks garnyras. Idealiu atveju tiks bulvių košė, ryžių ar grikių košė.

Ingredientai:

  • Kalakutienos filė – 400 g;
  • Paprika – 1 vnt.;
  • Česnakai – 1 skiltelė;
  • Grietinėlė 10% – 250 ml;
  • Kietas sūris – 20 g;
  • Miltai – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 70 ml;
  • Aliejus – kepimui;
  • Malta paprika – 1 šaukštelis;
  • Petražolės – 10 g;
  • Druska ir pipirai – pagal skonį.

Paruošimas

  1. Papriką supjaustykite juostelėmis. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, maišydami pakepinkite papriką 3 minutes ant stiprios ugnies.
  2. Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę. Kepkite 2 minutes ir sumažinkite ugnį iki vidutinės.
  3. Į keptuvę supilkite grietinėlę.
  4. Miltus suberkite į vandenį ir gerai išmaišykite, supilkite į keptuvę. Suberkite maltą papriką ir gerai išmaišykite.
  5. Suberkite tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Troškinkite nuolat maišydami 3 minutes.
  6. Supjaustykite petražoles ir česnaką. Įdėkite į keptuvę ir troškinkite dar 1-2 minutes nuolat maišydami.
  7. Patiekite su bet kokiu garnyru, pabarstę žolelėmis.

Skanaus!



Parašykite komentarą