Prie šios kalakutienos tiks bet koks garnyras. Idealiu atveju tiks bulvių košė, ryžių ar grikių košė.
Ingredientai:
- Kalakutienos filė – 400 g;
- Paprika – 1 vnt.;
- Česnakai – 1 skiltelė;
- Grietinėlė 10% – 250 ml;
- Kietas sūris – 20 g;
- Miltai – 1 šaukštelis;
- Vanduo – 70 ml;
- Aliejus – kepimui;
- Malta paprika – 1 šaukštelis;
- Petražolės – 10 g;
- Druska ir pipirai – pagal skonį.
Paruošimas
- Papriką supjaustykite juostelėmis. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, maišydami pakepinkite papriką 3 minutes ant stiprios ugnies.
- Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę. Kepkite 2 minutes ir sumažinkite ugnį iki vidutinės.
- Į keptuvę supilkite grietinėlę.
- Miltus suberkite į vandenį ir gerai išmaišykite, supilkite į keptuvę. Suberkite maltą papriką ir gerai išmaišykite.
- Suberkite tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Troškinkite nuolat maišydami 3 minutes.
- Supjaustykite petražoles ir česnaką. Įdėkite į keptuvę ir troškinkite dar 1-2 minutes nuolat maišydami.
- Patiekite su bet kokiu garnyru, pabarstę žolelėmis.
Skanaus!