Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių.

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį);
  • 4-5 bulvių;
  • 3 morkų;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 pakelis perlinių kruopų su žaliaisiais lęšiais ir pievagrybiais;
  • 500-600 ml kiaulienos sultinio;
  • šviežių žolelių;
  • šiektiek grietinės patiekti * jei mėgstate;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia išverdame kiaulieną, į puodą visada įdedu 1 morką, svogūno galvą ir kelias skilteles česnako, taippat kelis kubelius sultinio nes mėgstu gan išraiškingo skonio sultinį. O kai nesinori labai ilgai virti ir gaminti savo – tai visada pagelbėja.
  2. Kiaulieną virkite 1,5 valandos, kad būtų minkšta ir trupanti.
  3. Pagal instrukciją ant pakelio išvirkite perlines kruopas – aš jas šiam receptui verdu 5min trumpiau nei nurodyta ant instrukcijos.
  4. Supjaustykite bulves ir morkas. Pakepinkite smukiai pjaustytus svogūnus kol jie įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite smukiai pjaustytus česnakus ir pakepkite dar 1-2minutes.
  5. Išvirtą kiaulieną supjaustykite smulkesniais gabaliukais.
  6. Moliniuose indeliuose aš viską sluoksniuoju šią tvarka – pirma bulvės morkos, tada perlinės kruopos, svogūnai su česnakais ir tada kiaulienos gabaliukai, ant viršaus šiektiek morkų su svogūnais ir perlinių kruopų. Stengiuosi sluoksniuoti taip, kad visko būtų tolygiai.
  7. Paruoštus molinius indelius užpilkite sultiniu kuris liko nuo kiaulienos virimo. Patarimas – nepripilkite jo iki pat viršaus, nes kai troškinsis gali išbėgti.
  8. Troškinkite 30-45 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Patiekite su šaukštu grietinės ir šviežiomis žolelėmis. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą